Търновски рокаджия издържа семейство като корабен музикант

45-годишният Ангел Ангелов е финансист по образование, но от 16 г. оборва сентенцията, че музикант къща не храни

НАМИРАМЕ АНГЕЛ АНГЕЛОВ НА СТРОЕЖА НА НОВАТА КЪЩА В ЛЕДЕНИК дни преди да отпътува по света отново като корабен музикант. 45-годишният мъж работи заедно с майсторите и казва, че са продали апартамент в старата столица, за да живеят в селото. Той е с висше икономическо образование, но почти не е работил като счетоводител, защото това не му паснало и е пробвал професията си само три месеца, малко повече бил управител на магазин и още толкова работил за един англичанин като супервайзър.

Обича рока, музиката и барабаните и всъщност от 16 години оборва сентенцията, че музикант къща не храни. Казва, че невинаги това, с което си вадиш хляба, е онова, което искаш.

„През 2000 г. отидохме голяма група на прослушване към една българска агенция. Започнахме работа, първо бяхме 8 души, повечето от В. Търново, с изключение на тромпетиста и певицата. После работата намаля, групата се разпадна. Останахме трио и работихме за една румънска агенция, но на суша”, Ангел и допълва, че няколко години е бил спрял да ходи по корабите.

СЕГА РАБОТИ НА ФЕРИБОТИ СЪС СТЕЛА ПЕТРОВА ОТ Х Faktor. И двамата свирят на китара, и двамата пеят и сега поемат за Финландия и Естония.

„Обикновено по тези дестинации хората харесват евъргрийни – Елвис Пресли и АББА, например. Развличат се с рокендрол, блус и кънтри. Пренебрежение към нас няма, дори напротив. Свирим в корабните клубове, където хората са отишли да се забавляват и за тях музикантът е много широко понятие и означава точно това – забавление. Ние не сме там, за да покажем какво можем и какви сме виртуози, а да помогнем на пътниците да бъдат весели и да им е хубаво и приятно”, разказва Ангел.

ИМА ЕДИН ИЗДАДЕН АЛБУМ И МЕЧТАЕ ДА КОМПОЗИРА МУЗИКА ЗА ФИЛМИ

Американска музикална компания харесала великотърновския рокаджия Ангел Ангелов преди няколко години и му издала първия и единствен засега албум „Зад булото на забвението”. Самоукият барабанист и китарист напоследък се опитва да прави филмова музика. Не може да се похвали с кой знае какъв успех, но една компания от Канада е купила някои от неговите работи в тази насока. Някои от парчетата му все пак са били включени в клип на общината във В. Търново през 2014 г. – за възстановката в Никюп по време на Римски ден на отворените врати.

Правил е и клипове за компютърни игри и това му носи удоволствие. „Всъщност професионалната ми мечта е да направя музика със симфоничен оркестър, филмова музика от рода на ню класик, но да има вътре дори рок група. Тази мечта обаче изисква време и пари”, усмихва се Ангел.

Нели СУКОВА

Сн. Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.