Дизайнерите са на различно мнение по въпроса дали да обличат Мелания Тръмп

Жан-Пол Готие каза, че няма проблеми да прави дрехи за Мелания Тръмп, въпреки позициите на дизайнерите Том Форд и Марк Джейкъбс, които отказаха да работят за нея, съобщи Би Би Си.
Редица дизайнери обявиха, че биха отказали поръчка на бъдещата първа дама на Америка. Но други, като Томи Хилфигър, Том Браун и Готие, казаха, че нямат проблем да работят с нея.
Запитан дали би обличал госпожа Тръмп, Готие отговори: „Определено. Не ми е цел, но защо не?“. В изказване по време на Британските модни награди в понеделник французинът каза, че „не става въпрос за политически възгледи“.
„Тя се облича доста добре и сама. Няма какво лошо да кажа за нея“, каза той.
„Тя беше облечена по-добре от Хилари (Клинтън), когато отиде да гласува. Беше с палто с цвят на камилска вълна, бяла рокля и беше красива“, добави Жан-Пол Готие.
Една от любимите дизайнерки на Мишел Обама Софи Тиале написа в Туитър, че не би искала името й да бъде асоциирано с първата дама. „Реториките на расизъм, сексизъм и ксенофобия от президентската кампания на нейния съпруг са несъвместими с ценностите, според които живеем“, каза тя.
„Лично аз бих предпочел да вложа енергията си в подпомагане на онези, които ще бъдат потърпевши от Тръмп и неговите поддръжници“, каза Марк Джейкъбс.
Дерек Лам се присъединява към неговата позиция, казвайки, че би предпочел да се концентрира в усилията си за по-справедлив, честен и уважаващ индивидите си свят.
„Бях поканен да правя дрехи за нея преди няколко години и отказах“, каза Том Форд. Но добавя, че причината е по-малко политическа, а е повече самият стил на Мелания.
Томи Хилфигър каза, че първата дама е красива жена и всеки дизайнер би трябвало да е горд, ако работи за нея.
„Не мисля, че политиката има място тук. Всички бяха много щастливи да обличат Мишел Обама“, добави той.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *