Кулинари създадоха най-сложната къща от меденки

Сладкари от лондонската фирма „Бискитиър“ приготвиха най-сложната коледна къща от меденки в света, която е по модел на истински дворец, съобщи Лента.
За изработването на медения дворец са били нужни 500 часа труд. Сладкарите са го майсторили 15 месеца, като са използвали 240 яйца, 216 кг глазура и 30 кг захар.
Дворецът от меденки е висок 180 сантиметра. Той включва 5 стаи в стил Луи XIV. Специално внимание е обърнато на някои детайли от интериора, като например камини, огледала, позлатени свещници, окачени на стената репродукции на известни картини, спалня с балдахин.
За създаването на дома сладкарите „архитекти“ са се вдъхновили от двореца Уодсдън – извънградското имение на семейство Ротшилд в графство Бъкингамшир. Конструкцията от меденки може да се окаже позната на феновете на сериала „Имението Даунтън“, тъй като някои сцени от него са заснети във въпросното имение на Ротшилд.
На страницата на „Бискитиър“ в Инстаграм се съобщава, че домът от меденки е изложен в Уодсдън и може да бъде видян до март 2017 г. Каква ще е съдбата му след това, не е ясно.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *