Набор 2008 г. на „Етър ВТ“ взе купа „Стара Загора“

Организират във ВТУ турнир за родените през 2006 г.

Набор 2008 г. на „Етър ВТ“ спечели турнира за купа „Стара Загора 2016“. В надпреварата на Футбол 5 възпитаниците на треньора Цветан Райков срещнаха и с година по-големи момчета, но победиха във всичките си срещи и заслужено са първенци.

В групата си „виолетовите“ надиграха „Черноморец“ (Бургас) с 3:1 и ФК „Харманли“ с 2:1. В мача за титлата великотърновчетата срещнаха „Пловдив сити“ и взеха трета победа, този път с резултат 1:0.

За първото си място етърци получиха от организаторите купата „Стара Загора 2016“, златни медали и грамоти. В състава бяха: Пламен Тишков, Теодор Райков, Радомир Коев, Момчил Коев, Михаил Михаилов, Мариян Стефанов, Христо Христов и Велислав Михайлов.

Междувременно стана ясно, че осем отбора ще участват в детския футболен турнир за купа „Етър В. Търново“. Надпреварата за деца, родени след 1 януари 2016 г., ще е на 10 и 11 февруари в спортната зала на Великотърновския университет. В първа група са отборите на „Етър ВТ“, „Локомотив“ (Дряново), „Левски 2007“ (Левски) и „Балкан“ (Плачковци). Във втора група играят „Локомотив“ (Г. Ор.), „Академик“ (Свищов), „Алекс ОК“ (Шемшево) и ОФК „Трявна“. Мачовете в груповата фаза са от две полувремена по 15 минути, а във финалната от по 20. На терена са пет полеви състезатели и един вратар, смените са неограничен брой при спряна врата.

Местата от първо до осмо ще бъдат разпределени в неделя, като финалният двубой, който ще противопостави първенците в двете групи, е от 12,30 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *