35 четения

Павликени ще си сътрудничи с Руския културно-информационен център в София

БЪДЕЩИ СЪВМЕСТНИ ДЕЙНОСТИ И ПРОЕКТИ, НАСОЧЕНИ КЪМ РАЗВИТИЕТО НА РУСКО-БЪЛГАРСКОТО ПРИЯТЕЛСТВО И ВЗАИМНО СЪТРУДНИЧЕСТВО, обсъждаха миналия ден кметът на община Павликени Емануил Манолов и представителят на „Россътрудничество“ за България Павел Журавльов. Той е и ръководител на Руския културно-информационен център в столицата, където двамата са се срещнали. „Инж. Манолов е представил идеята на местния инициативен комитет за издигане на паметник на генерал Гурко в Павликени. Идеята е паметникът да бъде поставен в чест на 140-ата годишнина от края на Освободителната война от 1877 – 1878 г.

Павел Журавльов от своя страна е разказал на инж. Манолов за проектите, които представителството на „Россътрудничество“ в България е започнало да реализира. Двамата са се договорили мобилната библиотека с руска литература да гостува един месец в Павликени. По време на срещата двете страни са изразили и готовност за установяване на побратимяване между градовете Павликени и Стародуб.

По покана на руската страна любителският театрален колектив към НЧ „Братство-1884“ ще изнесе свой спектакъл в Дома на руската култура в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!