Шампионите на Румъния за юноши младша възраст спечелиха купа „Горна Оряховица”

Осем отбора участваха в четвъртото издание на турнира по хандбал за момчета до 14 години, организиран от ХК „Раховец” със съдействието на Община Горна Оряховица и ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”. Надпреварата за купа „Горна Оряховица” привлече най-силните хандбалисти в тази възрастова група на България и Румъния. Включиха се румънските – ЧСМ (Букурещ), „Торок” (Румнику Вълча) и „Данубиус” (Корабия). Противопоставиха им се първите три тима в българското първенство – „Албатрос” (Бургас), „Нове 99” (Свищов) и „Шумен 61”. Осмицата допълниха домакините от „Раховец 2008” и „Чардафон” (Габрово).

Отборите бяха разделени в две предварителни групи, като още в тях се очерта превъзходството на гостите от северната ни съседка. В първия полуфинал „ЧСМ (Букурещ), шампион на страната си, се наложи над домакините от „Раховец”. „Торок” пък отстрани българския шампион „Албатрос”. Двата румънски отбора направиха оспорван финал, спечелен от момчетата от Букурещ с 10:9. В мача за бронзовите медали „Албатрос” победи „Раховец”.

Купата за най-добър вратар на турнира заслужи Алекснадру Бутезату, за най-добър играч бе обявен Димитър Атанасов от „Албатрос”, а голмайстор с 34 точни попадения стана Тудор Прала.

Паралелно с турнира се проведе и съдийски семинар. Срещите се ръководеха от 9 млади съдийски двойки, които получиха сертификат за 3 категория и ще могат да ръководят срещи и от първенството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *