25 четения

Гуидо Абаян: „Старах се да давам всичко от себе си, не знам защо не получавах шанс за изява“

Аржентинецът Гуидо Абаян дойде в „Етър ВТ“ през лятото, но така и не намери титулярно място в отбора, въпреки че в почти всички срещи, в които бе пуснат на терена, отбеляза гол. Той се разписа за победата в контрола над „Ботев“ (Пловдив) с 2:0 още в първата си изява за „виолетовите“. После отбеляза голове и в контролите с „Академик“ и „Спартак“ (Плевен), както й срещу „Нефтохомик“ за купата на България.

В сряда стана ясно, че Абаян и „Етър ВТ” с разделят по взаимно съгласие и в понеделник 190-сантиметровият нападател окончателно си заминава, като лети за Уругвай, където е семейството му.

– Какво или кой те доведе в „Етър ВТ“?

– Имах агент, който ми предложи да дойда във Велико Търново. Съгласих се, но два месеца по-късно той изчезна и повече не съм го чувал.

– Как оценяваш престоя си тук?

– Аз харесвам града и знам, че „Етър“ е голям клуб, но след изчезването на мениджъра ми нещата станаха различни. Харесвам хората във Велико Търново, хората в клуба, но така и не получих шанс за изява в отбора. Просто не мога да разбера защо не бях пускан в игра.

– Как си го обясняваш?

– Когато дойдох, треньор беше Ферарио Спасов, но след идването на сегашния старши треньор не знам защо се получи така. Аз съм спокоен, знам, че съм се старал да давам всичко от себе си, но не знам защо не получавах шанс за изява.

– Наясно ли си, че публиката те харесваше и скандираше името ти, когато бележеше?

– Да, знам и благодаря на хората. Искам да благодаря на всички за всеки път, когато са ме аплодирали и са искали да играя.

– Потърси ли разговор със старши треньора Георги Василев защо не попадаш в групата?

– С него съм разговарял само веднъж, след мача срещу „Нефтохимик“, в който играх добре и вкарах гол. Каза ми: „Браво, страхотна игра“, но нещата спряха дотам. Не сме говорили повече по темата, въпреки че се опитвах да говоря и с Киряков. Не съм разочарован, защото това е опит, урок за мен, от който мога да си извлека поуки. Спокоен съм, защото съм се старал да давам всичко от себе си на тренировките. Бях тук сам, без семейството си, договорът ми не беше за много пари. Това си остава жизнен опит за мен.

– Разбираше ли се със съотборниците си?

– Разбирах се отлично с всички. Явор Генчев ми стана много голям приятел, отивам си у дома, но с него ще останем приятели за цял живот. Нямам проблеми с президента на клуба, всичко, което бе по договор, бе изпълнено. Нямам проблеми с никого при тръгването си от Велико Търново.

– Къде ще продължи кариерата ти?

– За момента не знам. В понеделник летя за Уругвай, там живее семейството ми, тъй като жена ми е уругвайка. Самият аз съм от Неукен, едно малко градче на юг от Буенос Айрес. Както казах, с моя агент Ален нещата не се получиха и се надявам да продължа да играя вече в Южна Америка. Пет години бях в Европа – три години в Португалия, година и половина в Гибралтар и половин година тук. Харесвам Европа, харесах и България и хората тук. Искам да благодаря на всички!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *