Спорт

Александър Нанков хвърли оставка, футболистите обявиха: „Махаме се с шефа“

След изненадващата загуба на „виолетовите“ от последния в класирането „Левски“ (Карлово) с 2:0 и след разговор с фенове от агитката президентът на клуба Александър Нанков обяви, че се оттегля.

„Оттеглям се от президентския пост в „Етър ВТ“, след като феновете са на това мнение. След като обвиняват мен за създадената ситуация и за загубата, очевидно не желаят аз да съм начело на клуба. Аз съм човек на честта и в тази ситуация смятам, че повече нямам работа в клуба“, заяви Александър Нанков.

Минути по-късно обаче футболистите на „Етър ВТ” обявиха пълната си подкрепа за Александър Нанков.

„Поемаме изцяло вината за загубата, за нея сме си виновни единствено ние. По никакъв начин г-н Нанков не ни е повлиявал да губим нарочно тази среща. Напротив – преди мача влезе в съблекалнята и поиска да спечелим, дори ни обеща завишени премии за победа, по-големи от някои заплати. Всички ние сме в „Етър” заради него. Ако сме искали да губим нарочно, за да предизвикваме някакви рокади, нямаше да вземем толкова поредни победи и да падаме чак в последния мач. Заставаме изцяло зад президента на клуба. Ако той си тръгне, ние всички напускаме „Етър” заедно с него”, заяви от името на целия отбор капитанът на тима Станислав Генчев. Към позицията на отбора се присъединиха спортно-техническият директор на клуба Стефан Ангелов и администраторът Страцимир Тинчев, които заявиха, че застават изцяло зад Александър Нанков и се надяват да промени решението си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *