Монах на 120 години е най-възрастният целомъдрен мъж

Хиндуисткия монах Суами Сивананда кандидатства да бъде вписан в Книгата на рекордите на Гинес като най-възрастния целомъдрен мъж на планетата със своите 120 години, пише в. „Дейли мирър“.
Свещеникът е роден на 8 август 1896 година в много бедно семейство и сега е жител на град Колката, но почти целият му живот е преминал в свещения град Варанаси. Въпреки преклонната си възраст Суами Сивананда живее без медицинска и каквато и да била друга помощ, прави йога упражнения в продължение на часове, не консумира пикантни храни и цял живот се е въздържал от секс. По неговите думи на тези три неща той дължал феноменалното си дълголетие.
„Дисциплината е най-важното нещо в живота“, доверява монахът. „Човек може да постигне всичко, спазвайки някаква дисциплина, независимо дали става дума за ядене, упражнения или за потискане на похотта! Аз доживях до тази възраст благодарение на това, че материалните неща не ме правеха щастлив!“
Суами Сивананда, който е висок само 158 сантиметра, никога през живота си не е спал в легло и не е ползвал възглавница. Той си ляга на пода върху постелка и отпуска главата си върху каменна тухла за възглавница.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *