Спорт

„Болярки“ закриха сезона с празнична вечеря

С празнична вечеря по традиция изпратиха годината ръководство, състезателки и приятели на ЖФК „Болярки”. Тържеството бе на 8 декември и започна с кратка презентация на успехите през 2016 г.

Девойките до 17 години са вицешампионки на България, Недрет Заструг бе избрана сред най-добрите млади футболисти в страната. Женският тим пък е четвърти в есенното класиране на „А” група, обобщи успехите президентът на клуба Йордан Грозданов и благодари на спомоществователите.

„Най-важното е, че имаме дух и ентусиазъм и тези хора ни подкрепят, защото ни вярват”, добави Йордан Грозданов. Старши треньорът Валентин Витанов пък подчерта, че „Болярки“ са единственият отбор в България, чиито състезателки, като навършат определената възраст, задължително влизат в съответния национален тим.

Началникът на НВУ „В. Левски” бригаден генерал Пламен Богданов поздрави футболистките и ги покани да продължат образованието си във Военния университет.

Проф. Димитринка Цонкова от ВТУ подари летописна книга на тима и поръча на Велизара Владимирова да записва вътре постигнатите успехи. Вторият й подарък бе стъклена купа с 52 сентенции, като посъветва треньорите всяка седмица преди тренировки да прочитат на момичетата по една от тях. От ръководството на ЖФК „Болярки” пък изненадаха с подаръци състезателките и гостите, всеки от които получи екип на тима с извезана фамилията му на гърба. Експертът на спортното министерство в старата столица Зоя Стефанова бе изненадана с медал, който бе първият футболен за нея след десетките хандбални отличия.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *