Новини

Величко Минев спасява един от замразените обекти в областния град

ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС, КОЙТО БЕ ЗАПОЧНАТ И ИЗОСТАВЕН НА ОСНОВИ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДИНИ, ВЕЧЕ Е „РАЗМРАЗЕН“ И ЩЕ СЕ ДОВЪРШВА. Сградата , разположена на кръстовището на ул. „Ниш“ във Велико Търново, е взета на обезщетение от предприемача Величко Минев, който вече работи по нея, разбра „Борба“.

Това е най-дълго бавеният строеж в новата история на Велико Търново. По проект следващата година тук трябва да се изгради 7-етажна жилищна сграда с магазини и офиси. Със завършването й се решава и един от големите градски проблеми, тъй като част от пътя и тротоара, които са в близост даже до училище „Бачо Киро“, бяха пропаднали и неизползваеми. Заради тарабите, с които бе ограден обектът, бе нарушена и видимостта на кръстовището, където минава целият трафик към областната болница. Недовършените основи постепенно ерозираха и всеки момент можеха да подкопаят и самата улица.

Първоначално през 2005 година строителството му започна шивашката фирма „Нати”, но впоследствие тук бе планирал да довършва бизнесменът Младен Милков. Между него и първия собственик обаче отношенията се влошили и строежът зацикля. За обекта се водеха и множество дела.

От основите на сградата мистериозно „изчезват” и 330 кубика бетон, личи от съдебно дело между друг изпълнител – фирма „Соколов”, и Младен Милков. Фирмата „Геовод“, която е сондирала района, и архитект Йордан Нурков също имаха претенции, но в крайна сметка отношенията между всички страни вече са изгладени и Величко Минев ще завърши 7-етажната сграда.

С. МАРИНОВ

3 thoughts on “Величко Минев спасява един от замразените обекти в областния град

  • Коки е истински Остап Бендер…..какви ги завъртя!

    Отговор
  • Със завършването не се решава никакъв проблем, а се създава такъв! Тази сграда няма парко-място даже за велосипед, училището е наоколо, ще започне безразборно паркиране от двете страни на улицата и на тротоарите, ще стане ужас за преминаване на деца и на коли. Но това и без това е вече типична гледка за Търново.

    Отговор
  • Проблема с паркирането се оправя много лесно.Полицаите почват да вдигат масово коли, собствениците си плащат и в един момент всички ще разберат, че жилище без паркомясто просто не бива да се купува!Цяло Търново е застроено със сгради без паркинги!Дали не трябва да се потърси отговорност и от далите разрешително за строеж…???

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *