Новини

Прокуратурата прекрати разследване срещу докторка за мними операции

айонната прокуратура във Велико Търново прекрати досъдебно производство срещу докторка, която беше обвинена от пациент, че е правила фалшиви операции. След цяла година разследване държавното обвинение се е произнесло, че липсват данни за извършено престъпление от д-р Дафина Генова. Становището на прокуратурата е на базата на извършени съдебномедицински експертизи.

Скандалът гръмна през декември миналата година, след като 22-годишният Сашо Чуков се оплака, че му е извършена хирургична интервенция от д-р Дафина Генова, без да е имало нужда от такава. Младият търновец твърди, че е броил близо 3000 лв., както и че интервенцията е платена и от Здравната каса.

„Постъпих в болницата след катастрофа, а д-р Генова каза, че имам счупен лумбален прешлен на гръбначния стълб и трябва да се направи операция и да се налее костен цимент. Направих консултации в Плевен и София и се оказа, че нито имам фрактура на прешлени, нито е вкаран костен цимент, който съм платил”, твърдеше Сашо Чуков.

Министерство на здравеопазването и РЗОК – Велико Търново, започнаха поредни проверки по още два случая на пациенти, лекувани от завеждащата тогава неврохирургично отделение на МОБАЛ в старата столица д-р Дафина Генова. За новите жалби бе сезирано и Министерството на здравеопазването. Още преди месеци лекарката напусна здравното заведение във Велико Търново, изсели се от региона и в момента практикува като неврохирург в новата онкоболница в Панагюрище.

Н. ГЕОРГИЕВА

One thought on “Прокуратурата прекрати разследване срещу докторка за мними операции

  • После не се чудете,че в България е пълно с некадърни “ветеринари” и касапи,НО ДОКТОРИ!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *