Спорт

Спортният министър доволен от свършеното на стадион „Локомотив“

„В Горна Оряховица заслужават да се радват на отбора си“, заяви Красен Кралев

Спортният министър Красен Кралев изгледа на живо срещата „Локомотив” – „ЦСКА-София“ на обновения стадион в Горна Оряховица. Той бе посрещнат от кмета на общината инж. Добромир Добрев, след което даде кратко изявление за медиите.

„Досега не съм идвал на този стадион и искам да видя това, което сме свършили заедно с кмета инж. Добрев. Настина е много хубаво, че успяхме да се справим в срок, дори две седмици предсрочно бе сдаден обектът, за да може днес зрителите да се насладят на това дерби. Съпричастни сме с трагедията в Хитрино и паметта на загиналите ще се почете с едноминутно мълчание, днес не можа да стане официалното откриване, но важното е, че ще има двубой и стадионът се ремонтира. Искаме да видим и нивото, което двата отбора ще демонстрират. Аз преди година бях в Горна Оряховица и видях каква руина беше тогава стадион „Локомотив”. Впечатленията ми сега са отлични. Факт е, че когато спортната инфраструктура се обнови, винаги има внимание. Мисля, че на всеки мач на „Локомотив“ ще има много зрители. В Горна Оряховица заслужават да се радват на отбора си“, заяви Красен Кралев.

На този етап той не коментира дали ще бъдат отпуснати средства за пистата на горнооряховския стадион и за изкуствен терен във В. Търново.

„Първо ще има избори, нека си спечелим изборите и тогава ще говорим какво може да се направи. Но аз съм изключително доволен от програмата за обновяване на инфраструктурата, която успяхме да осъществим през последните две години, така че продължаваме напред. В спорта трябва много сериозна работа. Дълги години нещата не са се получавали така както трябва. Много неща за корекция има. Ако народът ни гласува доверие за още 4 години, мисля, че ще има още много спортни обекти да се откриват“, каза още министърът на спорта в оставка.

„Съжалявам, че не стигна времето за закона. Следващото правителство, което и да е то, се надявам, че ще го приеме, защото оттам трябва да започне преструктурирането на системата за спорта”, допълни още Красен Кралев.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *