Спорт

Треньорите от школата призоваха Александър Нанков да не напуска „Етър ВТ“

Представителният отбор на „Етър ВТ” бе разпуснат веднага след загубата с 2:0 от последния в класирането „Левски” (Карлово), като по предварителен разчет футболистите трябва да се съберат отново на 9 януари.

Плановете за зимната подготовка са подготвени, реализацията им зависи от колкото се може по-скорошното развитие на ситуацията в клуба, коментира Стефан Атанасов – спортен директор на етърци.

Междувременно вчера треньорите от детско-юношеската школа проведоха редовната си сбирка. На срещата те излязоха с единна позиция в подкрепа на председателя на Управителния съвет на клуба Александър Нанков.

„Независимо от трудностите, които срещаме с липсата на база, работата в школата върви в правилна посока. Децата са екипирани, г-н Нанков е осигурил необходимите пособия за учебно-тренировъчния процес. Ежедневно отпуска автобуси за транспортиране на децата до терените около В. Търново и подсигурява пътуванията за мачовете за първенства и турнири. Сега плаща наем и за ползване на зали от най-малките момчета за тренировки. Не може заради личното мнение на няколко души великотърновският футбол да се лиши от такъв човек. Заявяваме пълната си подкрепа към него и се надяваме да вземе решение в полза на развитието на „Етър“, като продължи да ръководи клуба“, заявиха треньорите от школата.

Представителният тим на „Етър ВТ“ зимува на първо място във Втора професионална лига. Отборите на U15, Футбол 7 и Футбол 9 също са първенци на своите групи. Младшата възраст и децата са в тройката на класиранията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *