11 четения

Шведски авангардисти оформиха по улиците шопинг центрове за мишки

Авангардни творци от Швеция дадоха възможност на мишките да пазаруват, като създадоха шопинг центрове за тях по улиците на страната, предаде британският вестник „Метро“.
„Анонимаус“ е анонимен колектив от артисти, за които не се знае много, освен предприетата инициатива. Магазините са с идеален за мишките размер и са украсени с храна за гризачите, плакати с реклами на предстоящи концерти за мишки, малки столчета, на които клиентите да седят и всякакви други форми на миши удоволствия.
„Главната ни цел с малките декори е да разпръснат радост, така че въпросът за нашата самоличност изглежда доста неуместен“, казаха от „Анонимаус“.
Идеята за магазините за мишки се заражда в Париж преди повече от година.
„Очевидно сме почитатели на миниатюрите. Харесва ни да си представяме свят, в който мишките живеят паралелно на нашия, но извън полезрението ни. Беше забавно предизвикателство да покажем какво би направила с „човешките“ предмети една мишка“, добавиха от анонимната организация.
Те започнали да създават магазините през март и сега работят по нови, тъй като потребностите се повишат.
На въпроса има ли по-дълбок смисъл начинанието им от това да оборудват мишките с магазини, създателите казват: „Не. Само ако на вас ви се иска“.
Във всеки случай мишките най-накрая имат място, от където да си купят миниатюрни кроасани.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!