Новини

30 г. и 6 мандата няма кмет, който да направи 30 метра път към „Бузлуджа“ и „Зона В“

Отсечката пести 5 километра обход

 

ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 30 ГОДИНИ И 6 КМЕТСКИ МАНДАТА НИТО ЕДИН МЕСТЕН УПРАВНИК НЕ МОЖЕ ДА ИЗГРАДИ 30 МЕТРА ПЪТ, който води пряко до двата големи квартала „Бузлуджа“ и „Зона В“. Поредната подписка за изграждането му е вкарана от живущи в кметството, след като не бяха спазени и тазгодишните обещания отсечката да бъде направена. „Всяка година всеки градоначалник ни обещава, че пътят ще стане. Той фигурира и в инвестиционната програма неизменно от 1996-а насам, но пари не се отпускат и газим калта“, коментира Христо Тодоров, който преминава ежедневно оттук. „Борба“ също има няколко публикации по темата с пътя, който се намира зад Руските гробища в посока газстанцията и би спестил минимум 4 – 5 километра обход „Даже и с проекта направата на това пътче няма да струва повече от 15 – 20 хил. лв. На фона на останалото, за което се дават пари, сумата е незначителна, но пък ефектът от него ще е огромен, тъй като тук живеят няколко хиляди човека, които са си проправили достъп през поляната. Ако не минем оттук, обикаляме поне 4 километра само на отиване през „Зона В“ или през западната част на кв. „Бузлуджа“ и „Качица“, коментират преминаващи ежедневно оттук.

ОТСЕЧКАТА Е ПОПАДАЛА НЕИЗМЕННО В ИНВЕСТИЦИОННАТА ПРОГРАМА НА КМЕТСТВОТО, но в графа „други“, което практически означава, че за нея може да има пари, но при формиран излишък, какъвто, естествено, няма как да се получи. С проблема не успява да се справи в първия си мандат и сегашният кмет Даниел Панов. Местната хазна е дала само 3 хил. лв., за да се направят стъпала за пешеходците в участъка от 30 метра, но шофьорите са останали на заден план и сами са си проправили място сред поляните. Живущите се надяват, ако общината не им направи трасето, то поне да го засипе с отпадъчен асфалт, за да стане що-годе нормално за преминаване, тъй като при валежи това е немислимо.

С. МАРИНОВ

5 thoughts on “30 г. и 6 мандата няма кмет, който да направи 30 метра път към „Бузлуджа“ и „Зона В“

  • Нищо няма да направят, сега чета пак дали пари за ремонт на Самоводската чаршия която беше ремонтирана за 200 000лв преди 3-4 год от Панов. Само усвояват пари с техни фирми.

   Отговор
 • Така е защото всички кметове са далеч от Пишмана и от хорските проблеми. За тях е по-важно да се дадат 100 000 лв за коледна украса, а не за път за хората от града. След още 30 години ще е същото, помнете.

  Отговор
 • Какво ли да кажат живущите на ул.” Драган Цончев” от 1 до 10-за 20 години обещания ,нищо не се случва.И сега могат да се видят “лунните пейзажи” от дупки и локви,път не се вижда.Това ли е отношението на Общината към тези хора,а се бием гърдите за добро Управление.

  Отговор
 • Чакайте да наближат, изборите пак ще обещаят ……

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *