60 четения

Осъдиха две врачки, завлекли 46 000 лв. от четири жени за разваляне на черна магия

Мариана Маринова ще лежи 2,6 г. в Сливенския затвор, Евдокия Генчева е с условна присъда

ДВЕ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА ЗАТВОР ПОЛУЧИ ОТ РАЙОННИЯ СЪД В СТАРАТА СТОЛИЦА 38-годишната гадателка Мариана Маринова. Тя и в момента е в Сливенския затвор по други присъди за същото шарлатанство. Партньорката й Евдокия Генчева, на 24 г., е получила две години и половина условно с 5-годишен изпитателен срок, защото няма предишни осъждания.

ДВЕТЕ МНИМИ ВРАЧКИ СА УСПЕЛИ ДА ПОДМАМЯТ ЗА ТРИ ГОДИНИ 4 ЖЕНИ ОТ РЕГИОНА И ДА ИЗКАРАТ ОТ ТЯХ 46 000 ЛВ. за разваляне на магии. Нито една злина не била премахната, но семействата останали без пари и семейни бижута и затънали в дългове, защото вземали кредити да плащат на изкусните мошенички. Едната врачка обещала дори дело в Страсбург, където щели да изплатят стойността на златото, което тя изразходила за разваляне на черна магия. 24-годишната Евдокия и 38-годишната Мариана действали във Велико Търново и Горна Оряховица до миналата година заедно и поотделно. Те обаче се представяли с друга самоличност – Евдокия като Мария, Мариана като Надежда. Мариана вече е осъдена на 2,6 г. затвор преди няколко месеца и сега изтърпява наказанието си. Тя търка нара в затвора и „разваля магии“ там, защото бе измамила жена от Обединение, че има трансцендентални способности и ще развали направената на нея, на сина и дъщеря й черна магия. Мнимата магьосница убедила пострадалата, че трябва да й даде 7825 лв., с обещанието, че ако не подейства направената от нея магия, ще ги върне. Мариана бе намерила жената близо до сградата на поликлиниката във В. Търново. На това място тя и Евдокия са причаквали и другите си жертви, защото смятали, че хората, които отиват към лекарските кабинети поради здравословни проблеми, са емоционално нестабилни и ще успеят лесно да спечелят доверието им.

СЕГА ДВЕТЕ МНИМИ ВРАЧКИ БЯХА ОСЪДЕНИ ЗА ДРУГИ ПОДОБНИ измами. От март до юли 2013 г. във В. Търново Мариана поддържала у А. Г. заблуждение, че може да съдейства чрез ритуали и осигуряване на адвокатска защита за завеждане на дело в Страсбург за връщане на предадените за изчистване от магия златни накити и пари на Мария, тоест Евдокия. Ако не платяла за ритуалите за разваляне на магия, щяла да последва смърт за сина й, баща й и тежки последици за нейното и на майка й здраве. Новата жертва на мнимата врачка трябвало дори да купи нов автомобил за двете шарлатанки поради претърпяна от тях катастрофа при придвижването им за разваляне на магия на сина й. Така Мариана успяла да изкара 27 644 лв. от А. Г. През април 2014 г. тя откраднала от Д. С. и 610 лв., отново с измама.

Евдокия бе осъдена, защото от март до декември 2012 г. срещу обещания за разваляне на черна магия на нея и за близките й причинила имотна вреда на А. Г. в размер на 16 566 лв. Срещу същото обещание на шест пъти в отделни случаи от други две жени получила общо 1608 лв.

ДВЕТЕ МНИМИ ВРАЧКИ ПОСЛЕДНО СЕ ПОДВИЗАВАЛИ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Преди това обаче живеели в Ресен и били почти едно семейство, защото мъжете им били роднини. Младите жени първо се запознали като гледачки, но после решили да пробват и развалянето на магии. Усвоили уменията да бъдат мили и любезни към отчаяни хора край болници, лекарски кабинети, на автобусни спирки, в парковете. Там заговаряли видимо самотни и отчаяни хора и предлагали услугите си да ги утешат и помогнат. Някои се хванали на въдицата. Така за три години двете измамнички успели да изкарат само от четирите жени 46 000 лева.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *