10 четения

Бившият военен Стефан Цонев предоставя къщата си в Ново село на пострадали от Хитрино

64-ГОДИШНИЯТ БИВШ ВОЕННОСЛУЖЕЩ СТЕФАН ЦОНЕВ ОБЯВИ ВЧЕРА, ЧЕ ПРЕДОСТАВЯ СВОЙ НАСЛЕДСТВЕН имот в Ново село на пострадало семейство от село Хитрино.

В момента Цонев, който е инвалид първа степен на хемодиализа, живее в апартамент във Велико Търново. Той каза пред „Борба“, че се е трогнал много от човешката трагедия, причинена от взрива на влаковата композиция в селото, затова решил спонтанно да помогне на нуждаещи се. Готов е да предостави имота си в Ново село абсолютно безвъзмездно за колкото време се наложи.

Къщата му там е в добро състояние, поддържана е и е само на 20 км от старата столица. Тя е двуетажна, обзаведена, с голяма кухня, изба, барбекю и пещ. Освен това къщата има просторен двор, кладенец и стопански постройки. Допълнителен бонус е, че се намира на единствената в Ново село улица с канализация.

За своето намерение Стефан Цонев първо споделил в семейството си, което го подкрепило. После се обадил и в Община Велико Търново, където от няколко дни тече дарителска акция в помощ на пострадалите от село Хитрино. От кметството пък уточниха, че при проявен интерес желаещи могат да се свържат или със зам.-кмета проф. Георги Камарашев, или с д-р Диляна Вачкова, която е експерт в дирекция „Социални дейности и здравеопазване“. Вчера зам.-кметът Камарашев отпътува за Хитрино с първите дарения и най-вероятно той ще коментира предложението на Стефан Цонев с местната власт в пострадалото село.

„Готов съм да помогна, просто съм съпричастен и не влагам никаква умисъл. Не искам нито наем, нито нищо. Преди всичко сме хора, а и цялата ми служба е минала в помощ и подкрепа на хората“, коментира пред „Борба“ 64-годишният мъж.Той е бил командир на взвод в Нова Загора, после е бил преподавател в Сержантското училище в Горна Оряховица, две години е бил началник-свръзки в понтонно-мостова бригада в Белене, а преди да се пенсионира, е бил и началник на поделение за правителствена свръзка с Русия.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

2 коментара за “Бившият военен Стефан Цонев предоставя къщата си в Ново село на пострадали от Хитрино

 • 16.12.2016 в 12:58
  Permalink

  Какъв полковник, каква правителствена свръзка, той едва докрета до майор и поради некомпетентност службата му беше прекратена. Сега живее като клошар и сутрин редовно се секне върху терасата на съседите отдолу. Не дава на квартирантите си да се къпят, за да не харчат вода и ток. Чака съседката си да изпържи мекици и се моли за една-две.
  Тези хорица, ако знаят в какво се набутват…..

  Отговор
 • 21.12.2016 в 11:28
  Permalink

  Моля зя извинение г-н Цонев!
  Вземам си думите обратно, щом е решил да направи добро и съжалявам за написаното!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!