9 четения

3200 души са аплодирали спектаклите на търновския театър през ноември

3200 ЗРИТЕЛИ СА ГЛЕДАЛИ 19-ТЕ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ ПРЕЗ НОЕМВРИ НА АРТИСТИТЕ ОТ МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. 15 от представленията са били на търновска сцена, а останалите – в турне. Артистите от търновския театър са гостували в Стара Загора, Тутракан, Харманли и Килифарево.

Инициативата „Театър в малкия град” стартира през ноември храмът на Мелпомена в старата столица. Идеята е трупата да гостува със свои постановки в малките градчета и по-големите села от областта.

Кампанията започна от Килифарево, където артистите изиграха в читалището историческата постановка „Величието Асеневци”. До края на месеца те ще представят там и „Госпожа Министершата”. В първия месец на 2017 г. трупата на МДТ ще обиколи и другите по-малки градчета в региона.

В Тутракан търновският театър представи обичания спектакъл „Българи от старо време”, а в Стара Загора драматичната трупа е представила детската продукция „Карлсон и дребосъчето” в най-голямата детска градина в града и с голям успех постановката „Величието Асеневци”, като само за три дни артистите изиграха шест представления пред учениците от всички училища в града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *