Условни присъди за извършителите на въоръжения грабеж в Горна Оряховица

Условни присъди получиха трима софиянци и един перничанин, на възраст между 20 и 24 години, извършили дързък въоръжен грабеж на 14 октомври в Горна Оряховица. Определението е на Районния съд в железничарския град, след като е одобрил постигнатото споразумение между обвиняемите и прокуратурата.

Единият от обирджиите, 24-годишен от София, работил във фирма за резервни авточасти. Жертвата е шофьор, доставял стоки до различни контрагенти, един от които е фирмата, в която работил софиянецът. А. С. след предварителен сговор с Н. П., на 22 г., Р. И., на 20 г., и Н. А., на 21 г., съставил план как да оберат горнооряховчанина. Извършителят дал информация на останалите за сключването на голяма сделка, при която шофьорът трябвало да носи в себе си около 50 000 лева. Той издал и подробни детайли за навиците на нарочения.

Така на 14 октомври тази година около 15,50 часа, след като го преследвали от София до родния му град, 44-годишният мъж бил нападнат пред дома му в Горна Оряховица, пребит и ограбен. За изненада на младежите, плячката била два мобилни телефона, 300 лв. и документи. Оказало се, че практика на фирмата, в която жертвата работела, била разплащанията да стават по банков път.

Престъплението бе разкрито четири дни след извършването му от криминалисти на Районното управление в Горна Оряховица съвместно със сектор „Криминална полиция” при Областната дирекция на МВР – Велико Търново, и отдел „Грабежи” при Главна дирекция „Национална полиция”. Откраднатите вещи бяха намерени изхвърлени в близост до лясковското село Козаревец. Колата, с която е извършено деянието, е собственост на един от обвиняемите, като били използвани фалшиви номера от трабант, регистриран на лице от София.

Трима от обирджиите са с условни присъди от пет години, а един – от три. Четиримата са осъдени да заплатят по 171 лв. разноски по делото.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.