172 четения

Аниматорът Вихрен Недялков има зад гърба си над 2000 партита

Освен да забавлява хората, търновецът е и енергиен брокер

Вихрен Недялков от Велико Търново е пример, че всеки млад човек може да се реализира успешно, когато влага цялата си енергия в това, което прави. Както сам казва, за да успееш, трябва да се раздаваш не на 100, а на 110%. И той го прави. 30-годишният търновец работи като аниматор, водещ, шоумен и енергиен брокер, успешно съчетавайки всички ангажименти. Познат е на търновци най-вече като аниматор на детски рожден дни и е един от най-търсените в града, въпреки че е участвал и в партита извън старата столица. За по-малко от седмица е ангажиран с коледните тържества на над 1500 деца, а зад гърба му досега има над 2000 партита.

Вихрен е от Велико Търново, завършва Старопрестолната гимназия по икономика, а след това продължава образованието си във ВТУ, където записва „Финанси“ и „Финансово-счетоводен мениджмънт“. По-късно записва да учи и „Право“. Още като дете започва да свири на цигулка, но след това се отказва и избира китарата. Става част от вокално студио „Таланти“ при Народно читалище „Искра“ на музикалния педагог Венелина Пъневска. Досегът му с музиката формира в него освен богата музикална култура и увереност, когато е на сцената пред публика. Има и различни награди, които печели през годините. Участва също и в популярни телевизионни формати като „Мюзик айдъл“ още през 2007 г., където успява да се класира сред първите 100 финалисти, а след това пробва късмета си и в „X Фактор“.

vihren„В България има много талантливи изпълнители и музиканти, но освен талант ти трябва и известна доза късмет. Затова насочих усилията си в друга посока, а и за мен да бъда звезда, не беше самоцел, харесваше ми да съм на сцената и да се раздавам докрай“, споделя Вихрен. Несъмнено това му помага и в следващата крачка, която прави – работата като аниматор. Първото му парти е преди около 10 години, преобразявайки се като популярния телевизионен образ Боби Турбото по време на коледно парти. След това започват и ангажиментите му като аниматор на детски рождени дни, въпреки че тогава все още му се налага да работи нещо друго, за да се издържа. Работил е като счетоводител, финансов аналитик, търговски представител, а последните пет години като мениджър в „Енерго-Про“. Като студент два пъти заминава за САЩ, където работи около 2 години, но решава да се върне в България, където иска да живее и да се развива.

Постепенно атрактивните и забавни детски партита, които прави, му осигуряват нови и нови ангажименти, защото, както самият Вихрен казва, най-добрата реклама са доволните клиенти. Освен за рождени дни започват да го канят за кръщенета, училищни тържества и фирмени партита. Поема ангажименти и като водещ на различни прояви, бил е на сцената с имена като Тони Димитрова, Руслан Мъйнов и Виктор Калев, както и с Тереза Маринова по време на кампанията за здравословен начин на живот „Живей активно“. А преди около две години създава парти агенция, която нарича „Феличита“, или „Щастие” в превод от италиански. Започва да работи и с други аниматори, които му помагат за ангажиментите.

„Смятам, че това е моето призвание. Радвам се, че успях да превърна хобито си в собствен бизнес. Старая се да предлагам нещо различно и да си върша работата максимално добре. Това ми костваше наистина много, защото започнах всичко с една перука и едни тонколони. И освен талант се изисква страшно много работа и енергия, трябва да си интересен, да си различен, защото много бързо може да омръзнеш на хората”, разказва Вихрен. Споделя, че името му го описва най-точно като човек – изключително енергичен, неуморим и истински вихър във всичко, с което се захване. Кръстен е на един от любимите актьори на майка му, играли в търновския театър – Вихрен Алексиев. Дали името му го определя като човек, или не, бате Вихрен, както го наричат децата, е убеден, че за да успееш в което и да е начинание, трябва да вложиш цялата си упоритост и най-вече да обичаш това, което правиш. А работата с деца се оказва нелека задача, защото трябва да успееш да ги спечелиш още в първата минута, да си достатъчно артистичен и забавен, за да задържиш вниманието им. И да направиш парти както с 2, така и с 200 деца.

„Работата с деца е страхотна и ти дава наистина много, те винаги са искрени и непринудени. Но в същото време трябва да знаеш как да ги спечелиш. Смятам, че това, което правя, се харесва на хората, защото аз съм един мобилен детски кът и мога да организирам парти навсякъде, където родителите и детето поискат”, разказва Вихрен. Освен да забавлява хората, Вихрен използва натрупания си предишен опит и съчетава работата в партиагенцията и с дейността си като енергиен брокер. Въпреки многото ангажименти, които има, използва всяка свободна минута, за да се радва на дъщеричката си Мирабел, която е само на 4 месеца. Това, което му липсва, е повече време със семейството, защото, когато хората почиват и се забавляват, той е на работа. Но пък е доволен, че може да прави това, което обича и умее най-добре – да доставя радост на малки и големи.

Весела БАЙЧЕВА

Снимки: личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!