Антъни Иванов е Спортист N 1 на Велико Търново за 2016 г.

Савина Ганчева стана първата състезателка, спечелила и приза „Треньор на годината“

Плувецът Антъни Иванов е Спортист N 1 на Велико Търново за 2016 година. След две поредни първи места при юноши и девойки той триумфира при мъже и жени. Счупилият 32 национални рекорда през отминаващата година талант бе отличен за резултатите си като състезател на клуба по плувни спортове „Етър 2000”.

Статуетката и грамотата му бяха връчена лично от кмета на старопрестолния град Даниел Панов по време на тържествена церемония.

Боксьорът от клуб „Ивайло” и трикратен победител в надпреварата Тинко Банабаков остана на втора позиция, на трето място е Дамян Дачев, шампион по спортна стрелба с лък.

Топ 7 допълниха Светла Йорданова (шахмат), Радослав Златанов (лека атлетика), Соня Богданова (хандбал) и Даниел Атмаджов (конен спорт).

Кметът на Велико Търново Даниел Панов сподели, че е щастлив от тържествеността на церемонията, която доказва колко висока е активността на клубовете в старопрестолния град и колко много са постиженията на великотърновските спортисти. Той благодари на талантите на старопрестолния град, на техните треньори и наставници за отличните резултати, с които прославят старата столица в България и по света.

„Привличането на децата и младите хора към активно спортуване е един от приоритетите в работата ми и продължавам да се придържам към него. Община Велико Търново ще продължи да помага на спорта, да го подкрепя по всички възможни начини и да развива спортната инфраструктура ”, подчерта Даниел Панов.

При юношите и девойките N 1 за отминаващата година е Емил Стефанов от шахматен клуб „Етър”, който печели признанието за трети път. Младежът не бе на церемонията, тъй като играе на силен турнир в Хърватска, съобщи треньорката му Светла Йорданова.

След шампиона на страната до 18 г. по класически и ускорен шах в подреждането са плувците Бояна Томова и Здравко Баблаков, Анна Ангелова (конен спорт), Ралица Николова (художествена гимнастика), Любомир Епитропов (плуване) и Диана Кьорчева (стрелба с лък).

В категорията „Треньор на годината” бе отличена Савина Ганчева от спортен клуб по художествена гимнастика „Етър Елит”. Статуетката получи майка й Антоанета Ганчева, тъй като наставничката в момента работи с унгарски гимнастички в Будапеща.

Любопитно е, ча за първи път в спортната история на Велико Търново за Треньор N 1 е избран човек, който преди това е бил и Спортист N 1 на старата столица. През 1992 г., като състезател от националния ансамбъл на България, Савина Ганчева става европейска вицешампионка, което й носи първото място в родния й град.

От нейно име Аноанета Ганчева благодари на кмета Даниел Панов за ремонтираната база и създадените условия за спорт. Призът е за всички треньорки, балетни педагози и състезателки в „Етър Елит“, подчерта тя от името на Савина Ганчева.

Златна значка за постижения в спорта и популяризиране името на Велико Търново в национален и международен мащаб бе връчена от кмета Даниел Панов на лекоатлета Свилен Митрофанов, който празнува 50-годишен юбилей и 35 г. активна състезателна и треньорска дейност. Медалите на Митрофанов от балкански първенства за ветерани са над 30.

Снимка: Ростислав ГРЪНЧАРОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *