89 четения

Арестуван за зверско убийство на ученичка се обеси в килията с връзките на обувките си

Венцислав Атанасов удуши 16-годишната Деси в Правда през април и се предаде

 

АРЕСТАНТЪТ ОТ ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР ВЕНЦИСЛАВ АТАНАСОВ СЕ Е ОБЕСИЛ с връзките на обувките си на леглото в килията си. Това се е случило в събота около 16 часа, когато 22-годишният мъж отказал да излезе на разходка заедно с двамата си съкилийници. Охраната го оставила да си почива сам, а той се вързал за леглото с връзките на обувките си и сложил край на живота си. Предсмъртно писмо не е оставил.

Студентът по икономика във ВТУ е в затвора от края на април, след като дни по-рано удуши 16-годишната Деси Ганева в наследствена къща в село Правда и после се предаде сам на властите. Трагедията потресе всички, защото девойката бе един от деятелите на движението „С вяра в доброто”. Окръжна прокуратура още не е внесла обвинителен акт, защото не била готова ДНК експертизата, която вече е без значение.

УЖАСЯВАЩАТА ТРАГЕДИЯ СЕ РАЗИГРА НА 25 АПРИЛ СЛЕД скандал между двамата от ревност. Венцислав бил научил за изневяра, но всъщност 16-годишната ученичка започнала да си сменя пинкодовете през последните месеци, защото не издържала на ревността на Венци и често говорела за раздяла, както и в нощта преди убийството. Венцислав щял да ходи в Англия на гурбет дни след зловещото убийство. Удушаването на момичето бе в къщата на бабата и дядото, които не са сред живите. Студентът страдал от болезнена ревност към Десислава Ганева, ученичка в гимназия „Атанас Буров“. Той ходел на психолог и работел в строителна фирма в Горна Оряховица, за да следва. Бил лудо влюбен в Деси. Според полицията, след като Венци се предал сам, алкохолът в кръвта му бил 0,96 промила. Това означава, че е изпил бутилка вино и може би една бира.

Нели СУКОВА

Сн. архив „Борба”

Един коментар за “Арестуван за зверско убийство на ученичка се обеси в килията с връзките на обувките си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *