Биохакер си имплантира безжични чипове, за да стане киборг

Биохакерът Амал Графстра от Сиатъл си имплантира безжични чипове в ръцете, с които да отваря входната си врата, да пали автомобила и мотора си, да има достъп до компютъра си, съобщи в. „Дейли мейл“.
Чиповете се свързват с радиовълни с кодовете, закрепени за предметите. Така той отваря врати само като доближи ръката си до тях.
Първият си имплант 40-годишният Амал си е направил през 2005 г. Тогава работел като компютърен консултант за няколко медицински клиники. Една от тях имала врата, която винаги се заключвала, а той влизал и излизал по десетина пъти на ден. След това основал компания, която доставя микрочипове и започнал тяхното производство, като набрал средства по интернет. Първия имплант му поставил лекар, като доста трудно го убедил.
Сега вече имплантите са в стерилна инжекция, която лесно се поставя между показалеца и палеца. Цената е от 40 до 196 долара. Според Амал Графстра биохакерството е следващата фаза на човешката еволюция.
Около 10 000 души по света използват технология с имплантирани чипове. Някои по този начин следят физиологични показатели.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *