Бронз от световно донесе първо място на Валентин Савов в десетката на Горна Оряховица

Футболният „Локомотив“ е Отбор на отминаващата година

Президентът на клуба по ракето- и авиомоделизъм „Моделист” Валентин Савов бе избран за най-добър спортист на Община Горна Оряховица. Той заслужи приза с третото си място на Световното първенство в Лвов. Трета в подреждането е дъщеря му Христина Савова, която е юношески шампион на същото състезание. Между тях в десетката се нареди Недалин Христов с титла при юношите на Световното по канадска борба. Четвъртото място е за първата ракета на СКТМ „Боровец” Светлин Беров. Пети са Йоана Александрова, Никол Стефанова и Цветелина Савова – женска тройка на клуба по акробатика „Джим денс”. На шесто и седмо място са двама представители на клуба по бойно-приложни изкуства Генади Кокинов и Симеон Кючуков с успехи в бойното самбо.

На осмо място е смесената двойка на КСА „Акро Нова” Анислава Караджова и Ивайло Люцканов. Десетката се затваря от двама състезатели на клуба по борба – Аделина Момъкова и Галин Ангелов. Подреждането е според постиженията на всеки спортист, точкувани по специална методика. Отличията на призьорите връчи кметът инж. Добромир Добрев на церемонията в Художествената галерия в града.

По традиция награди от председателя на Спортно дружество „Локомотив” Емил Кълчищков получиха и най-перспективните състезатели на всеки клуб.

За първи път тази година треньорите от всички клубове в общината имаха възможност да гласуват за най-добрите спортисти под 19 години. Номинирани бяха осем млади спортисти. Победител в гласуването на треньорите стана балканският шампион по таекуондо Никола Дачев от ТК „Хемус”. Втори е Антоан Дончев – ММА, трети е Юсуф Исуфов – борба. Следват Илиян Енчев – канадска борба, акробатичната тройка Ванеса Стойчева, Маринела Люцканова и Дарина Божинова от КСА „Акро Нова”, лекоатлетът Георги Арсов от „Локомотив 55”, акробатките Александра Нямова и Даяна Енчева от „Джим денс” и Ивон Дончева – бадминтон. Наставникът на ХК „Локомотив” Йордан Димитров получи наградата за най-успешен треньор.

Състезателят по канадска борба Марин Пейчев е с купата за мъжество за спортисти с увреждания. Отбор на годината е футболният „Локомотив”. При спортистите до 19 години за най-добър отбор е обявен хандбалният тим на „Локомотив” до 16 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *