Трима наши пилоти с призови класирания в автомобилния шампионат

213 лични и 18 отборни награди получиха призьорите в отделните автомобилни шампионати през сезон 2016. Българската федерация по автомобилен спорт раздаде повече от 200 купи на годишната си галацеремония, проведена в събота в Националния исторически музей в София. От автомобилните състезатели от региона най-предно класиран за отминаващата година е Емил Денев.

Окръжният прокурор стана вицешапион на Бългия при дебюта си в рали спринт шампионата. Навигатор на Емо Денев бе президентът на русенския клуб „Хобикар“ Пламен Панталеев. Двамата се състезаваха със „Ситроен Саксо“, който е тренировъчен автомобил на друг пилот от старата столица – Мирослав Ангелов. Денев и Панталеев заеха второ място в клас RC5, като отстъпиха само на Игнат Исаев и Стефан Кордев. В спортната си кариера Емил Денев има 14 шампионски купи, 10 вицешампионски титли и редица успехи в национални и международни състезания.

„Следващият сезон ще се състезавам в рали шампионата с „Фолксваген Поло Кит кар“ 1600 кубически сантиметра, ще участвам и на рали спринт“, разказа Емил Денев.

Лясковчанинът Тодор Тодоров от „Етър Рейсинг тим“ получи купа за третото си място в клас НС3 в шампионата по планинско изкачване. Станислав Паришков пък бе отличен за трето място в първенството на затворен маршрут в клас „Туринг“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *