38 четения

В дома си в Лапландия Дядо Коледа се готви за празника

В дома на Дядо Коледа в Лапландия, помощниците му сортират купища писма от цял свят, в които децата описват желаните подаръци, предаде Ройтерс.
Писмата са на всякакви езици, надписани с детски почерк, някои украсени със сърца и звезди. С наближаването на Коледа екипът на Добрия старец в Рованиеми, където е официалното му местожителство, е все по-натоварен.
Дядо Коледа става все по-популярен. Той получава около половин милион писма всяка година от цял свят“ – каза Елина, която работи като пощенско джудже. – Доста сме заети в главната пощенска станция на Дядо Коледа близо до Полярния кръг с отваряне на писма и изпълняване на всички желания до Коледа.“
От пощата уточниха, че Дядо Коледа понякога получава по 32 000 писма дневно с наближаването на празника. Миналата година те са били общо 500 000, като най-много са пристигнали от Китай, Полша, Италия, Великобритания, Финландия, Япония и Русия.
В Рованиеми преди Коледа пристигат хиляди туристи, за да разгледат дома на Дядо Коледа, да се срещнат с него, да видят елените и да се насладят на вълшебния пейзаж. По това време на годината дневна светлина има само няколко часа и затова те предимно се возят с шейни сред заснежените дървета.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!