Две първи и две втори места за „Болярчета“ от коледния турнир по футбол в ДКС „В. Левски“

Радослав Найденов, Богомил Александров и Симеон Иванов са голмайстори на възрастовите си групи

Две първи и две втори места спечелиха отборите на СК „Болярчета” от домашния си коледен турнир. Тимовете на клуба домакин бяха водени от Десислав Божков, Николай Колев и Цветелин Георгиев.

20 отбора участваха в тридневната надпревара в ДКС „В. Левски“ и спортната зала на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. В церемонията по награждаването се включиха мажоретките от ДГ „Соня“, които поздравиха малките футболисти, треньорите и родителите. Сред тях по футболен екип бе Лора Василева от „Болярчета”, която получи приза от основния спонсор „Лактима Балкан“ за най-малък участник в турнира.

Медали и подаръци от спонсора имаше за всички деца, грамоти, купи и статуетки зарадваха още малчуганите.

От „Лактима Балкан”, които тази година отбелязват 20 години от основаването си, организираха и допълнителни игри, естествено, с много награди.

При родените през 2006 г. победител стана тимът на „Добруджа” (Добрич) с актив от 18 точки. Среброто остана за „Болярчета”, които спечелиха 12 точки. Трети в групата се класираха децата от „Ферион” (София) с актив от 6 точки, а последни в надпреварата останаха футболистите „Видин”. Голмайстор при най-големите стана Кирил Манов от „Добруджа”, който успя да се разпише 9 пъти в противниковата врата.

Както „Борба“ писа във вчерашния си брой, „Болярчета” триумфираха при набор 2007 година. Те се поздравиха със златото, което завоюваха след 5 победи в групата и актив от 15 точки. Младите надежди от Велико Търново успяха да вкарат 27 гола и допуснаха само един в последния си мач. Второто място остана за отбора на „Бригада” (Димитровград), които имат актив от десет точки. Също с толкова на трето място се класираха „Добруджа”. Четвърти са децата от „Локомотив” (Горна Оряховица), пети на „Ферион” (София) с 3, шести е вторият отбор на „Болярчета”. Голмайсторския приз с по 8 попадения взеха футболистите на „Болярчета” Радослав Найденов и Богомил Александров.

Родените през 2008 г. „Болярчета” също вдигнаха купата за първо място, като победиха „Добруджа”, „Бригада”, „Локомотив” (Г. Ор.) и „Видин” и паднаха с 2:0 от „Делфините” (Варна). След тях са „Делфините”, „Добруджа”, „Бригада” , „Локомотив” и „Видин”. Голмайстор във възрастовата група стана Кристиян Гатенски от отбора на „Добруджа”.

При най-малките, родени през 2009 г., първи се подредиха децата от „Дунав” (Русе), които имат в актива си 18 точки. Втори, с 12 точки, останаха „Болярчета”, трети е отборът на „Видин” с 6 точки, четвърти на „Добруджа”. Голмайстор в тази възраст е Симеон Иванов от „Болярчета” с 11 попадения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *