13 четения

100 метра отсечка към мотел „Света гора“ е оценена на 230 хил. лв.

За втори път общински съветници ще умуват дали да дадат път към обект за 10 млн. лв.

И НЕПОСРЕДСТВЕНО ПРЕДИ КОЛЕДА, ЗА ВТОРИ ПЪТ В РАМКИТЕ НА МЕСЕЦ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ЩЕ ИМА ПОСЛЕДНАТА ДУМА ЗА ИНВЕСТИЦИЯ от почти 10 млн. лв. за суперлуксозния петзвезден хотел с езеро, който се прави на мястото на мотел „Света гора“. Местният парламент трябва да одобри с минимум 25 гласа продажбата на съществуващ 100-метров път, който в момента е единственият подход към мотела и не обслужва нищо друго освен комплекса. В края на ноември част от съветниците не одобриха продажбата. От необходимите 25 гласа тя събра едва 21, като не я подкрепиха двама от ГЕРБ, съветници от ДПС, част от БСП, ВМРО и реформаторите. Заради забавянето на строежа обаче те се събират наново.

Един от създателите на компанията „Престиж“ Антон Танев поиска от кметството да купи общинския път, разположен в югозападната част на мотел „Света гора“, който служи единствено за подход към изцяло частния обект и не се използва за нищо друго. Бизнесменът вече започна изграждането на луксозния си спа хотел на мястото на досегашния, а за реализирането на проекта му е необходим и подходът. Танев вече декларира, че е готов да плати близо 230 хил. лв. за отсечката, която отвежда от пътя към едноименния хълм до рецепцията на хотела.

Първият петзвезден хотел в болярския град с над 9500 кв. метра разгъната площ ще е разположен върху частен терен от 20 дка на мястото на бившия мотел. Изпълнител на обекта е една от най-мощните строителни компании у нас – „Универсал строй консулт“.

Общинският път е необходим, за да отвежда до голямо водно огледало от юг, с което ще се оформя входът на новия хотел.

С. МАРИНОВ

4 коментара за “100 метра отсечка към мотел „Света гора“ е оценена на 230 хил. лв.

 • 20.12.2016 в 13:27
  Permalink

  Пътя за 230 000 не го дават ама последния празен парцел в центъра го дадоха за 300 000….. нищо не става от този общински съвет

  Отговор
 • 20.12.2016 в 14:05
  Permalink

  Всичко ли трябва да става с бастун в колелата? Вместо да работят за хората да се подобри качеството на живота да могат излезлите Българи да се завърнат отново в България. То всичко трябва да става с ядове, омраза, завист и много трудности. Дано размислят oтговорните лица.

  Отговор
 • 20.12.2016 в 14:20
  Permalink

  Замислете се ако ситуацията беше обратна каква цена щеше да иска „големия инвеститор“ ако общината бе поискала да купи от негова собственост 100 метра път за обществени нужди?
  Неколкократно по-висока със сигурност.

  Отговор
 • 20.12.2016 в 19:47
  Permalink

  Няма път, а дава 10 млн. Ми ако не му го дадат, трябва с крана да пренася хората. Според мене пак някоя далавера се гласи тука.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!