Брадатите мъже са най-сексапилни

Дните, в които гладко избръснатите мъже бяха еталон за привлекателност, вече са в миналото. Според специалисти днес по-атрактивни за дамите са представителите на силния пол с лицево окосмяване. Потвърждение за това е класацията за 2017 г. на сп. „Глемър“ за най-сексапилните мъже в света, пише в. „Дейли стар“.
Осем от известните мъже, попаднали в Топ 10 на изданието, са с бради. Сред 100-те най-сексапилни знаменитости от мъжки пол, 63 са с лицево окосмяване.
Класацията е съставена след допитване сред 80 000 читатели на „Глемър“.
Първото място за втора поредна година заема актьорът Джейми Дорнан, прочул се с ролята на Крисчън Грей в екранизацията на еротичния бестселър „Петдесет нюанса сиво“. Първенецът, разбира се, е с брада. 34-годишният Дорнан не крие, че не може да понася лицето си без окосмяване. „Без брада се чувствам като палец“, казва актьорът.
Освен Дорнан, още седем известни мъже в Топ 10 са с бради. Единствените двама в челната десетка без лицево окосмяване са американският актьор Мат Боумър и британският му колега Том Хидълстън, класирани съответно на осмо и девето място. Сред сексапилните мъже с бради след Джейми Дорнан се нареждат Ейдън Търнър, Робърт Патинсън, Джеймс Макавой, Люк Еванс, Крис Еванс и Майкъл Колтър. Следват голобрадите Боумър и Хидълстън. Топ 10 на сп. „Глемър“ за най-секси мъже в света се допълва от брадатия Джо Уикс.
Според психоложката и експертка по езика на тялото Джуди Джеймс жените вече не смятат представителите на силния пол с бради за нехигиенични и будещи недоверие. Вместо това дамите възприемат лицевото окосмяване на мъжете като признак за сила и превъзходство.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.