Робот стопява опашките за бира в пъба

Умен робот скъсява опашките за наливна бира в пъба и пуска кехлибарената течност с докосването на кредитна или дебитна карта, съобщава в. „Дейли мирър“.
Първата помпа за бира на самообслужване позволява тя да бъде купена с безконтактни карти и поръчки чрез тъчскрийн. Тя е идеална за затрупани от клиенти пъбове и за рокфестивали с ожаднели за пиво тълпи.
Новият артикул носи търговската марка „[email protected]“ и е разработен от гиганта на кредитните карти „Баркликард“. Британските клиенти обикновено чакат средно по 12 минути в баровете, докато получат поръчаната халба бира. Новият робот-автомат скъсява това време с две трети.
Прототипът на бармана-робот беше успешно тестван в пъб в централната част на Лондон. Той бе конструиран след внимателен анализ на статистиките, според които една пета от британците се отказват от консумация, когато се сблъскат с препълнен с клиенти пъб и чакат прекалено дълго, за да бъдат обслужени.
Една трета от посетителите на барове си признали, че са опитали да омаят сервитьорките, за да бъдат обслужени преди другите клиенти.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.