8 четения

В Дома за стари хора отново сбъдваха мечти

С богата музикално-артистична програма премина коледното тържество в Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново. По време на празника възрастните хора пресъздадоха обичая Бъдни вечер. По традиция в програмата се включиха и ученици от Американския колеж „Аркус“, които от години помагат и подкрепят възрастните хора, посещавайки ги на всеки празник. Както всяка година, и тази в навечерието на Коледа от ръководството на дома помогнаха за сбъдването на мечтите на четирима домуващи.

Първата сбъдната мечта е на един от най-дейните обитатели – Стойчо Йорданов, който мечтае да отиде до морето. Затова екипът на дома му подари 5-дневна почивка в Китен, а средствата за нея ще бъдат осигурени от продажбата на сувенири, направени в артателието на социалната институция. Втората мечта, която ще бъде реализирана, е на Елисавета Игнатова, която също е сред дейните жени в дома, но вече е трудноподвижна. Тя ще се радва на вниманието и грижите на трудотерапевтите, които ще й осигуряват разкрасителните процедури, на които много държи.

Пенка Батистути, която освен че е сред най-активните дами, е и носител на приза „Мисис Баба“, мечтае да посети някой от близките манастири. Затова екипът на дома й осигурява обиколка в района, в която ще може да вземе и няколко свои приятелки.

Четвъртата сбъдната мечта е на Петко Манчев, който обича да чете, и получи книга на любимия си автор Робърт Бърнс.

По време на коледното тържество бяха връчени и 30 приза „Златно сърце“ на част от домуващите, трима от които са и негови дарители. По своя инициатива възрастните хора са събрали и 130 лв., които вече са изпратили на пострадалите при инцидента в село Хитрино.

Весела БАЙЧЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *