18 четения

Жителите на Рим смятат, че елхата на града е най-грозната в света

Издигнатото в Рим коледно дърво предизвика недоволството на много от жителите на италианската столица, съобщиха сайтовете Лента и Локал. По думите на хората, елхата е най-грозната в света.
На римляните не им харесва, че тя изглежда небрежно и клоните са увиснали. Освен това е зле украсена с гирлянди, а на върха няма коледна звезда.
„По-добре да не бяха я слагали въобще, толкова е грозна! И се чудят защо туристите избират други градове“, коментира във Фейсбук един от гражданите.
„Точно като града е – пълна с дупки и покрита с боклуци“, пише в друг коментар.
Светлините на дървото бяха запалени от кмета Вирджиния Реджи на празника на Непорочното зачатие, който отбеляза началото на коледния сезон за италианците.
Кметът призова децата да отброяват от 10 до едно, като обеща след това „дървото и Виа дел Корсо да се осветят магически“, но когато този момент настъпи, блещукащите светлини бяха посрещнати с мълчание.
Един от гражданите каза, че съпоставен с други европейски градове, които пресъздават коледна атмосфера със светлини, събития и забавления, в Рим има само „безкрайна тъга“.
Някои се впуснаха в защита на коледното дърво, като заявиха, че е двулично да се критикува, при положение че става въпрос за дарение. В аргументите си те посочиха, че Коледа се комерсиализира и управлението на града харчи пари от таксите на хората за фриволни разходи. Но опонентите им отговориха, че намаляването на разходите не трябва да е за сметка на празничната магия.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!