62 четения

Годишен хороскоп за 2017 година

2016 година беше такава, каквато я описахме в прогнозите си – агресивна, огнена, динамична. Година на натрупаната мъст, която се активираше при всеки един малък повод. Превръщаше се в зрънце на раздори и конфликти. Конфронтации и сблъсъци имаше във всички слоеве на обществото – от семейната клетка, до държавната рамка. Напрежението, трупано с години, излезе наяве под разрушителна форма. Форма, каквато може да създаде единствено огнената мощ на Марс. Той беше като клечката кибрит, хвърляща искрата, а след това се отдръпва и продължава по пътя си. Път, който води все напред и напред към новото и неизвестното.

Важен акцент през 2016 г. беше темата за довършването на хиляди дела, които са отлагани с години. Целта на завършващите години в циклите, каквато е и 2016 г., е да ни подготвят за ново начало, което предстои съвсем скоро. Но то няма как да бъде поставено в здрави и устойчиви основи, ако не сме си свършили старата работа изцяло. Ако все още общуваме и допускаме около себе си хора, които ни „дърпат” назад и ни вредят по един или друг начин. Ако не приключим със старите си навици и нямаме желание да изградим нови на тяхно място. Ако не скъсаме с паразитните вредни мисли, които ежедневно са изпълвали съзнанието ни години наред. И понеже сме хора, като такива е съвсем естествено да не притежаваме достатъчната воля, решителност, за да скъсаме с всичкото това наведнъж, на помощ идва Марс. Съвсем ненадейно поставил ни в различни житейски ситуации, въвличайки ни внезапно в немислими обстоятелства, той всъщност през цялата година ни подтикваше да правим бързо, без да се замисляме, своите важни житейски избори. Да затваряме вратички, без да гледаме назад, защото не ни достигаше време да се обръщаме през рамо.

Цялата тази сила и енергия на Марс ни помогна да извървим болезнена крачка напред. Крачка, която не бихме се осмелили да направим сами. Е, равносметката е ясна – миналото си е минало и доста врати вече са затворени от самите нас. Завършен е един деветгодишен цикъл, който стартирахме през 2008 година. Време е за ново начало!

2017 е годината на Слънцето.

2017 година, подвластна на вибрация 1 в нумерологията и обвързана със Слънцето в астрологията, е година на ново начало. Започваме нов деветгодишен цикъл от своето развитие.

Слънцето е източникът на светлина в Слънчевата система. То е пламъкът, топлината и животът за всички организми, населяващи Слънчевата система. В зодиака то управлява енергията на знака Лъв и властва от края на юли до края на август всяка година. Тогава, когато усещаме топлината му най-силно.

Годината на Слънцето, подвластна на вибрация 1, можем да обобщим като година на новите надежди и шансове, идващи от бъдещето и за бъдещето. Но, разбира се, в природата нищо не идва даром, така че едва ли нещо ще ни се случи, ако стоим безучастно и се надяваме животът ни да потръгне. Но за всички, които очакват подходящия момент, за да се развият и тръгнат по нов път, смело мога да твърдя, че 2017 г. ще им е от полза. Самоинициативата през тази година е от голямо значение, така че топката е във ваши ръце.

Природа. Планетата Земя е нашият дом и тя ни възнаграждава с блага и изобилие, ако се грижим за нея. Но също така и ни наказва за грешките и безхаберното отношение чрез силата на природните бедствия, към които имаме странно отношение – сякаш ни идват свише, без наше участие. През 2017 година остават предупрежденията за опасност от пожари, създадени волно или неволно. От неконтролирано запалване на ожънати ниви до огнената мощ на слънцето през горещите и сухи летни дни.

Годината, описана в периоди. Слънцето преминава през дванайсетте зодиакални знака в еднакви интервали от време, което създава хармонична и балансирана група от периоди, през които можете да се изявите в различни житейски области.

От 1 януари до 19 януари и от 21 декември до 31 декември, докато Слънцето се движи в Козирог, се опитайте да пренастроите своите идеи в професионален план. Бъдете целеустремени, обрани в обещанията и задълбочени в анализите, които правите. Любовта през тези периоди е на заден план, отстъпила крачка зад кариеризма.

Слънцето е във Водолей от 20 януари до 18 февруари и помага да разгърнете погледа си, да видите живота отвъд неговите граници. Преодолейте душевните си ограничения. Завържете нови и ползотворни контакти. Започнете своето духовно обучение, като започнете да посещавате различни семинари. Четете повече и променете начина си на живот.

Слънцето е в Риби от 18 февруари до 19 март. Засилва се чувствителността. Сантиментални сте повече отколкото трябва. Съчувствате и кому е ненужно, правейки непожелано добро. На мнение сте, че чрез саможертва можете да докажете своята съпричастност към чуждата болка. По-добре се съхранете и не се раздавайте изцяло.

От 20 март до 19 април Слънцето се движи в Овен. Започва новата зодиакална година, настъпва пролетта. Това е време на бурно пробуждане и проглеждане. Вземете си глътка въздух и поемете по нов път. Чувствителността най-вече на родените в огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец, се засилва и ги тласка към влизане в множество нови запознанства, не всички от които са благоприятни. Внимавайте.

Слънцето е в Телец от 20 април до 20 май – време, благоприятно идеите ви да намерят почва за развитие. В този интервал от време акцентът пада върху материята – онова, което можете да постигнете на практика. Парите, които сте в състояние да спечелите. Време, благоприятно за сделки, промяна на работата и поемане на ангажименти, свързани с допълнителни доходи.

От 21 май до 20 юни Слънцето грее в Близнаци – знака на общуването и комуникацията. Разширяват се шансовете да срещнете подходящите хора, чрез които да превърнете идеите си в реалност. В любовта също назряват доста възможности за интересни срещи, независимо от това дали към този момент сте сериозно обвързани, или не. Търсещи партньор или не.

Слънцето е в Рак от 21 юни до 22 юли. Повече от всеотдайни сме всички хора на планетата. Желаем да бъдем заобиколени от близки и приятели, да споделяме с тях щастливия си живот. Често прекрачваме границата на позволеното във взаимоотношенията и ставаме болезнено ревниви спрямо най-близките си, а с това можем да ги отблъснем безвъзвратно. Нека дадем пълна свобода на хората, които обичаме. Връщането към миналото, към това какво е „било”, само ни причинява ненужна болка, а и ни спира да вървим напред, към новото начало, отредено за тази година.

От 22 юли до 22 август Слънцето е на своя трон в Лъв. Време силно и значимо само по себе си. Можете да сбъднете повечето си желания. Мечтайте, защото само смелите мечти ще ви отведат на върха. Бъдете особено внимателни относно новите запознанства, защото в желанието си да чувате единствено комплименти и ласкателства, а не критика, ще „избутате” истинските хора в някой от ъглите на живота си, а на тяхно място е възможно да поставите такива, които ви ласкаят лицемерно.

Слънцето е в Дева от 23 август до 22 септември. Помага да си направите личния анализ докъде сте стигнали с плановете и амбициите си през тази година. Дали сте постигнали желаното, или сте се отклонили от вярната посока. Дано не се е случило второто, защото това би превърнало всеки отклонил се в мърморещ и недоволен от живота индивид, на който светът му е крив.

Есента настъпва с навлизането на Слънцето във Везни на 23 септември. То се движи в знака до 22 октомври и ни помага да погледнем себе си и живота си отстрани. Да хармонизираме взаимоотношенията си с хората, с които имахме пререкания в предходните месеци. Това са дните, когато е добре да започнем ново делово начинание, ако имаме предложение.

Слънцето е в Скорпион от 23 октомври до 21 ноември. Дава ни ясна преценка за това кои сме и какво искаме да постигнем. Действията ни обаче са забулени в мистерия, защото не желаем да споделяме никому за плановете си. Задкулисието през тези дни е огромно и в междуличностен, и в държавен мащаб.

Във времето от 22 ноември до 21 декември Слънцето е в Стрелец. Облени сме от жизнерадостни чувства. Можем да погледнем живота откъм по-добрата му страна. Намираме изход и в най-затруднената ситуация. През тези дни не само че се надяваме, а и превръщаме надеждите си в реалност.

Семейни взаимоотношения. Като основна вибрация 2017 г. е благоприятна година, обвързана със силата и топлата прегръдка на Слънцето. Единствените притеснения, които можете да имате, са свързани с натрупаната злоба и мъст през предходните две години. Освободете ги по възможно най-мекия и лек начин. Не товарете взаимоотношенията си с излишни драми. Прощавайте навреме и с отворено сърце, за да имате неподправена и истинска връзка с най-близките си хора. Говорете за проблемите си, споделяйте своите мисли. И най-важното – винаги, когато сте ядосани и нервни по време на разговор, бройте до 10 преди да изречете думите стрели, подвластни на афекта. Правилото „брой до 10” ще ви спести много семейни скандали, възникнали за незначителни разногласия.

Любов. В годината на Слънцето всички ние търсим подкрепата на хората около себе си. Искаме да намерим нови приятели и общества, в които да се чувстваме приети. Същото се случва и с любовта. Сега е моментът да разрушите оковите на сивото ежедневие и да промените живота си, ако имате нужда от подобно нещо. Необвързаните разполагат със силен шанс да срещнат подходяща половинка, с която могат да създадат брак или през тази, или в следващата година. Обвързаните, но неудовлетворени от връзката си, са длъжни да помислят за своя собствен живот и за една радикална промяна, която да ги спаси от агонията. Защото животът в огорчение предизвиква болести. Животът в любов и хармония е здрав живот.

Брак. Това е една от най-подходящите години за сключване на брак или за прекратяване на неблагоприятни семейни взаимоотношения. Слънцето подкрепя новото начало и ако пред вас стои въпрос дали да го поставите, то отговорът е ясен – категорично да. Не забравяйте, че най-хармоничните бракове се създават в петък и неделя, като особен акцент през идната година има неделята, ден на Слънцето.

Работа. През 2017 година разполагаме шанса да променим много неща около себе си. Едно от тях е отношението ни към работата, към работното място. Мнозина ще сменят местоработата си, ако към момента не са доволни или от заплащането, или от средата си, или от други фактори, които не им позволяват да се разкрият изцяло. Други разполагат с шанса да се разрастват в професионална област. При всички положения през тази година сме съблазнени от идеята да се покачим в йерархията и да заемем по-висок пост. Лидерите се открояват не чрез агресия и налагане на мнение, а чрез своите личностни качества и умения. Чрез способността си да организират екипа и да мобилизират силите си за постигане на общ, колективен успех. Бъдете сред съвременните лидери, за да успявате, а и хората около вас да са доволни. Съветът ми към всички е да се съобразят с периодите на ретроградност на Меркурий. През тези интервали от време не предприемайте важни дела и не подписвайте делови документи, договори и споразумения, включително и свързани с трудовите си правоотношения. Периодите, в които Меркурий е ретрограден през 2017 година са: 01.01.2017 г. – 08.01.2017 г.; 10.04.2017 г. – 04.05.2017 г.; 13.08.2017 г. – 05.09.2017 г.; 03.12.2017 г. – 23.12.2017 г.

Силни моменти за ново начало. Новолунието е най-подходящият момент за започване на нови дела, които да са увенчани с успех. Винаги започвайте всичко ново на новолуние, а когато имате да довършите нещо, завършете го на пълнолуние. През 2017 година новолунията са на следните дати: 28.01.2017 г., 26.02.2017 г., 28.03.2017 г., 26.04.2017 г., 25.05.2017 г., 24.06.2017 г., 23.07.2017 г., 20.09.2017 г., 19.10.2017 г., 18.11.2017 г., 18.12.2017 г.

Станислав КЛИМЕНТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!