79 четения

Ловецът на ало измамници Мариян Лонгинов с награда за полицай на годината

Ловецът на телефонни измамници гл. инспектор Мариян Лонгинов от Горна Оряховица бе удостоен с втора награда „Полицай на 2016“ на церемония в МВР в края на миналата година.

Наградата бе връчена от зам.-министър Красимир Ципов за разкриване извършителите на най-крупната до момента у нас ало измама на стойност 600 000 лв. Началникът на сектор „Криминална полиция” при РУ – Г. Оряховица, е награден за проведената активна оперативна работа, която има съществен принос за разкриването на престъпни групи, занимавали се с телефонни измами. Резултатите от неговите усилия и професионалните действия на колегите му от сектора са 12 задържани мошеници от Г. Оряховица, Павликени и Стражица. Благодарение на взетите от него навременни и точни управленски решения близо до В. Търново бяха задържани, а по-късно и осъдени двама мъже, извършили телефонната измама на територията на Първомай на стойност от близо 600 000 лв.

Сюжетът се разигра през есента на 2015 г., когато наивна баба от Първомай даде огромната сума на ало измамници по схемата „операция на близък”. В комбината участваше и горнооряховският рецидивист Борислав Димитров – Бобито, който е арестуван край В. Търново с част от парите. Година по-късно той и главният изпълнител на измамата Албенко Методиев получиха общо 12 години решетки, от които 5 г. бяха за Бобито. Без съдействието и светкавична реакция на Мариян Лонгинов престъпната схема за най-голямата до момента у нас реална ало измама нямаше да бъде разкрита.

Нели СУКОВА

Сн. МВР

4 коментара за “Ловецът на ало измамници Мариян Лонгинов с награда за полицай на годината

 • 03.01.2017 в 15:48
  Permalink

  Прекрасен човек и професионалист,но явно не е удобен на власта ,защото повишение няма.

  Отговор
 • 03.01.2017 в 16:51
  Permalink

  Честита награда! Жалко,че не всички служители са като него – отдадени на работата си,често загърбили дом и семейство в името на справедливостта.

  Отговор
 • 04.08.2017 в 14:56
  Permalink

  Браво !На такива хора разчита държавата ни! В момента има много измами през м. юли и август 2017г. в южна България Искаме помощ от Вас и колегите Ви!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!