2 четения

Посрещнахме новата 2017 година. Хиляди жители и гости при минус 17 градуса във В. Търново

МРАЗОВИТОТО ВРЕМЕ И МИНУС 17 ГРАДУСА НЕ УПЛАШИХА БЛИЗО 2000 ЖИТЕЛИ И ГОСТИ НА СТАРАТА СТОЛИЦА. Те посрещнаха 2017 г. на открито пред сградата на общината, а с празнуващите бяха кметът на Велико Търново Даниел Панов и семейството му, както и вицеградоначалниците Снежана Данева и Ганчо Карабаджаков.

Точно в полунощ зрелищни фойерверки превърнаха небето над Велико Търново в пъстра феерия от светлина и цветове, а кметът Даниел Панов и народната певица Николина Чакърдъкова поведоха голямо българско хоро.

Градоначалникът благодари на великотърновци, на представителите на бизнеса и на неправителствения сектор за подкрепата през миналата година.

„Заедно превръщаме старата столица в по-добро място за живеене, за образование, за туризъм и реализация на инвестиции. Всеки ден вие, скъпи съграждани, допринасяте за просперитета и успехите на Велико Търново и селищата в общината. Благодаря на всички, които работят нашият град да е стожер на българската идентичност, култура, изкуства, образование и духовност. Убеден съм, че и през новата година заедно и успешно ще се справим с всички предизвикателства и възможности”, обърна се Панов към хората.

В словото си той подчерта, че днес за старата столица все по-силно се говори с добро и в България, и по света.

„Велико Търново е пример, че когато сме задружни, вървим напред и нагоре”, посочи кметът. Той пожела на всички да са здрави, да имат вдъхновение, да са последователни и упорити при реализиране на мечтите си. Великотърновският митрополит Григорий отслужи благослов за здраве и успехи. Николина Чакърдъкова, Неврокопският фолклорен ансамбъл, група „Вакали“, рокбандата D2 и популярните актьори Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев веселиха гостите в новогодишната нощ. Общината и местни фирми бяха осигурили вкусна почерпка – месни хапки, баница с късмети, сладкарски изделия, шампанско, вино и пиво.

За сигурността и опазването на обществения ред се грижиха органите на реда, както и частна охранителна фирма.

Красива заря и триредови български хора в Горна Оряховица

За поредна година ръководството на Община Горна Оряховица организира новогодишния празник под открито небе в кв. „Пролет”. Въпреки студеното време настроението сред празнуващите беше на максимум, а празничният маратон под звездите стартираха солистите на ВС „Нова музика” Кристиана Петкова, Йоана Маринова, Ирена Куцарова, Иван Иванов, Дани Стоянов и Десислава Златева. След тях на сцената се качи Жана Бергендорф, която имаше доста почитатели сред тийнейджърската част от публиката. След края на изпълненията си Жана раздаде десетки автографи на своите фенове и се снима с тях за спомен.

Малко преди полунощ кметът на общината инж. Добромир Добрев поздрави горнооряховчани с настъпващата 2017 г.

„Да си пожелаем мирна и благодатна нова година, както и позитивна енергия за добри, благородни и съграждащи дела. Нека 2017 г. да бъде година на много сбъднати мечти Да бъдем здрави, за да посрещнем новите предизвикателства, да бъдем упорити и да вярваме, че най-хубавите моменти за всички нас тепърва предстоят”, пожела на управникът на железничарския град.

За да вдигнат празнична наздравица със своите съграждани, на сцената заедно с градоначалника излязоха народният представител инж. Клавдия Ганчева, председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, зам.-кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева и Деница Коева, секретарят на общината Анелия Димитрова.

След празничното приветствие на инж. Добрев празнуващите чуха и словото на президента Росен Плевнелиев. Точно в 00.00 ч. прозвуча националния химн на Република България и красива заря озари небето над Горна Оряховица.

В първите минути на новата година пред сцената се изви няколкоредово хоро, което поведоха танцьорите от Фолклорната компания „Сидер войвода” при читалище „Братя Грънчарови -2002”. И докато термометрите в Новогодишната нощ сочеха -15 С, градусът на настроението сред празнуващите беше максимален.

Е. СВЕТОСЛАВОВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!