4 четения

Учени обсъждат възможността за бъдещ брак между човека и неговия сексуален робот

Британски учени обсъждат възможността в най-близко бъдеще хората да могат да сключват брак със своя усъвършенстван секс робот, тъй като сексът между човека и машината ще стане текуща практика в най-близките години, пише в. „Дейли мирър“.
Дискусията „Любов и секс с роботи“ се проведе в Лондонския университет. Според експерта по изкуствен интелект д-р Дейвид Леви в недалечно бъдеще законодателството ще трябва да се съобрази с новите реалности и да допусне брак между роботизирана сексуална кукла и нейния партньор от плът и кръв. „Машините ще трябва да се сдобият с човешки права“, пророкува д-р Леви. Той е убеден, че браковете между роботи и хора ще бъдат легализирани.
Специалистът припомни, че до 1967 година междурасовите бракове в някои щати на САЩ бяха забранени, а хомосексуалните бракове извървяха труден път, докато бъдат разрешени. Според него и венчавките с роботи ще извървят същия път, като в началото срещу тях ще се изправят някои религиозни общности. „Никъде в Библията обаче не е споменавано, че бракът е разрешен само между две човешки същества“, изтъква д-р Дейвид Леви. Той пророкува, че няма да мине много време и роботите ще се превърнат в приятели, без които не можем. „Тогава какво пречи това приятелство да премине в брак?“, пита реторично д-р Леви.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!