Веганите харчат 2000 британски лири повече в годината от другите хора

Веганите харчат 2000 британски лири (близо 4600 лв.) повече на година от другите хора според проучване на сайта „ВаучърКоудсПро“, пише в. „Метро“.
Едно от нещата, които отказват хората от веганството (освен въпросът дали е възможно да хапнеш вкусна торта без яйца и масло), е цената.
Веганите може да си мислят, че са способни да избягват твърде скъпите неща и да търсят натурална, евтина храна, която отнема малко време за приготвяне, но се оказва, че техният диетичен избор увеличава бюджета.
Същото важи и за вегетарианците, и за всички, които са на „халал“ (храна, допустима според ислямските закон и практика) или безглутенова диета. На практика всички, които имат нужда от диета, трябва да платят повече пари, за да я поддържат – по-точно около 162 британски лири (73 лв.) на месец.
Проучването е проведено сред 2197 британци, спазващи диета. Установено е, че те отчитат като сериозен недостатък на режима си фактът, че им струва по-скъпо от обичайното хранене.
Това е така поради по-високите цени на менюто им, цените на веганските, вегетариански, халал и безглутенови храни в магазините и необходимостта от добавки към тях.
Неприятно е, че трябва да се плаща повече, за да се приспособят диетите към етническите или здравословните нужди на човек.
Нарастващият брой на веганите и вегетарянците обнадеждава, че специализираните за тяхното меню хранителни продукти може скоро да станат по-евтини.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *