Криза: „Етър ВТ“ без старши треньор и президент

Георги Василев: „Оттеглянето ми е най-доброто решение за „Етър ВТ“ в този момент“

„Спорът беше кой носи спортно-техническата отговорност, а тя е изключителен приоритет на треньора“, смята подалият оставка наставник на „виолетовите“. Във вторник около 11 часа Георги Василев подаде оставка като старши треньор на „Етър ВТ“. Под негово ръководство през есента „виолетовите“ изиграха 14 мача за първенство, в които записаха 8 победи, 4 равенства и две загуби – от „Лудогорец 2“ и „Левски“ (Карлово). Отборът зимува на първо място във Втора професионална лига с равен брой точки, по 35, със столичния „Септември“.

 • Г-н Василев, подадохте оставка, независимо че заявихте по-рано, че ще напуснете клуба последен?
 • При това развитие на нещата съм последен. Президентът заяви, че се отказва, а футболистите застанаха зад него. В момента за мен клубът не функционира. Върнах се с голямо желание в града, в който винаги съм казвал, че ми е дал много и тук ми е мястото. В процеса на работа обаче се очертаха особени тенденции, които не отговарят на професионален клуб. Оттеглям се в момент, в който смятам, че това е най-доброто решение за „Етър“ и мисля, че ще има положителен ефект. Какво е за бъдещето, е друг въпрос.
 • Не е ли парадоксално да се случи всичко това, когато отборът е на първо място в класирането?
 • Парадоксално е, отчитам го и не знам с какви амбиции е свързано. За съжаление, завистта на хората е силно развита във футбола в този град. Така бе и през силните ни години. Никога не съм изтъквал, че моето присъствие е повлияло решаващо върху представянето и първото място. Още след първия мач със „Спартак Плевен“ казах, че заслугата за успеха е на президента и на моите помощници, които са изградили и подготвили отбора. Смятам, че можехме да се представим още по-добре, ако не бяха разногласията от спортно-техническа гледна точка.
 • За какво става дума?
 • Не оспорвам, че председателят влага средства, пари, но спорът беше за това кой носи спортно-техническата отговорност. Тук определено имахме разногласия. Не може човек, който 35 години се занимава с футбол на високо ниво и има резултати, някой да му се меси. Спортно-техническата част е изключителен приоритет на треньора.
 • Мачът с „Левски“ (Карлово), защо се стигна до загубата?
 • Футболистите имаха голямо желание да победят. Искаха, дори накрая напрежението изби в нерви и в един момент в безразличие. Те обаче бяха разколебани, разконцентрирани от приказки зад гърба ми, че ще има нов треньор. Германците неслучайно сключват договор с нов треньор още предната година. Целта е да се създаде сигурност и футболистите да осъзнаят и приемат промяната. Да се каже в съблекалнята при опровергаване на информация, че ще има нов треньор: „няма да е този треньор…“, това е достатъчен повод за вътрешно разколебаване на играчите. Те вложиха труд и старание в Хисаря, но не бяха концентрирани. Нормално е футболистите да застанат зад председателя на клуба. Това го очаквах. Помислете, от едната страна е треньорският състав, който иска футболистите да тренират, да се потят, да ги водим по селата и грапавите терени, при лошо време. От другата страна е човекът, който ги тупа по рамото и им дава заплатите и премиите. Към кого ще са?!… Не съм се учудвал, че подкрепиха председателя. Затова смятам, че е сгрешено управлението на клуба.
 • Казахте, че клубът не функционира, закъснява ли се със селекция, планове за подготовка и т. н.?
 • Пасивността на ръководството в този така наречен „мъртъв сезон“ води до изоставане. Ние сме планирали подготовка, но нищо не се прави. Да, набелязани са футболисти, но селекция се прави със съгласието на финансиращия фактор. Трима-четирима състезатели, които бяхме предвидили, вече си намериха нови отбори, което говори, че правилно сме се насочили към тях. Не се знае ще има ли лагер, къде ще бъде, трябва да се насрочат контролни срещи. Правя заключението, че е по-добре да изляза от играта, за да се активизира работата в клуба. Защо да се губи цяла година. Дано предприемат конкретни мерки.
 • Това край на взаимоотношенията ви с „Етър ВТ“ ли е? Председателят на Управителния съвет Александър Нанков също потвърди, че напуска.
 • Установих се във В. Търново, готов съм да помагам, но не виждам какво ще донесе моето присъствие при това загубено време. От 10 декември търся среща с хора на най-високо ниво. Да седнем с г-н Нанков при кмета, да обсъдим нещата, но не се случи…
 • Ваша вина откривате ли?
 • Вина. Може би, че не намерих по-рано начин да изясним нещата…

4 коментара за “Криза: „Етър ВТ“ без старши треньор и президент

 • 04.01.2017 в 13:58
  Permalink

  Тцтцтц съсипахме сами нещо, което имаше шанс да носи много радост на града ни ….. Типично по нашенски, явно няма да види бял ден футбола в този град, жалко ………… 🙁

  Отговор
 • 04.01.2017 в 15:26
  Permalink

  На Нанков да му вземат всичките автобусни линии,вече е ненужен на Търново.

  Отговор
 • 04.01.2017 в 22:25
  Permalink

  Футбола и в този град следва да се управлява от грамотни( професионалисти) хора, така както е в развитите държави. Този президент , сигурно е дал много пари за отбора, но не се прави така, жалко за похабените му средства. Това да противопоставиш една личност като Георги Василев на някакви момчета незнайни и не доказали се някъде си е пълен абсурд, меко казано.

  Отговор
  • 05.01.2017 в 17:11
   Permalink

   Точно го каза, не е важно само да даваш, но и правилно да управляваш един клуб, а тук това така и не се получава вече доста години, жалко за града ни ….

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *