15 четения

Два хотела на безценица продават през този месец

Два хотела продават през този месец заради дългове на собствениците им, като цената им е спаднала драстично, показа проверка на „Борба”. Кризата в туризма и непосилните ипотеки притискат собствениците, които закъсват с обслужването на заемите си и се налага принудителната намеса на бирниците.

Една от актуалните оферти е за хотел „Нептун”, който се намира на бул. „България” 29 в старата столица. Комплексът е с площ от 992 кв. метра и доскоро е бил собственост на „Николай Вълчев” ЕООД. Продавал се е първоначално за над 1 млн. лв. заедно с пълното оборудване и даже завивките и пердетата в стаите. Липсата на интерес обаче е снижил цената му наполовина.

На тезгяха е и нов хотел, работил едва няколко месеца, на ул. „Христо Караминков“ 20 в болярския град. Неговите собственици също имат просрочени дългове и от банката, от която са взели заем, са потърсили услугите на частен съдебен изпълнител. Цената на обекта е малко над 450 хил. лв.

Един коментар за “Два хотела на безценица продават през този месец

  • 05.01.2017 в 14:20
    Permalink

    Българска мегаломания. И каква безценица, кой знае колко началанта цена е отговаряла на реалните цени! Но нали щяха да строят още в Асенова махала?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *