Девет снегопочистващи машини са на постоянно дежурство в Прохода на Републиката

РАБОТНА СРЕЩА С ЦЕЛ ПО-ДОБРА КООРДИНАЦИЯ МЕЖДУ РЕГИОНАЛНИТЕ СТРУКТУРИ ПРИ ВЛОШАВАНЕ на метеорологичните условия се проведе вчера в областната администрация по инициатива на губернатора проф. Пенчо Пенчев.

На нея стана ясно, че девет снегопочистващи машини са на постоянно дежурство в Прохода на Републиката и имат готовност да опесъчават и почистват пътното платно през целия зимен сезон, както и през следващите дни, когато се очаква падане на температурите и обилен снеговалеж. При необходимост пътно-поддържащите фирми имат готовност да пренасочват техника и хора в критичните участъци.
Участие в срещата взеха директорът на Областно пътно управление – Велико Търново, Петя Каразахова, директорът на РД на ПБЗН – Велико Търново, Красимир Кръстев, началникът на „Пътна полиция“ – Велико Търново, Атанас Атанасов, комисар Стефан Николов и директорът на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ Йордан Иванов.

Според предоставената информация почистващите фирми разполагат с необходимата техника и са в готовност да реагират при усложняване на пътната обстановка. С оглед очакваното влошаване на времето и снеговалеж отговорните институции призовават водачите на МПС, на които им предстои неотложно пътуване, да бъдат по-толерантни на пътя, да не предприемат изпреварвания на колони от автомобили, да изпълняват разпоредбите на контролните органи и да тръгват на път само с автомобили, заредени с достатъчно гориво и оборудвани за зимни условия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *