14 четения

Областният град се готви за влошаването на времето

ВЕЛИКО ТЪРНОВО И СЕЛИЩАТА В ОБЩИНАТА СА ПОДГОТВЕНИ ДА ПОСРЕЩНАТ ОЧАКВАНИТЕ ВЛОШАВАНЕ НА ВРЕМЕТО, обилен снеговалеж и понижаване на температурите, увериха вчера от местната администрация.

Зам.-кметът проф. Георги Камарашев проведе работна среща с представителите на фирмите, ангажирани с дейността по зимна поддръжка на пътната мрежа – „Нелсен Чистота” и ОП „Зелени системи”. На нея са били доуточнени мерките и дейностите, територията на града е разпределена на райони, създаден е работен график за всички дни, в които има риск от усложнена метеорологична обстановка.

Фирма „Нелсен Чистота” разполага с 25 машини, сред които 10 снегорина, 8 камиона за разпръскване на инертни материали, три самосвала, две фадроми и др. Служителите на общинското предприятие „Зелени системи” ще чистят тротоарите, парковете и обществените пространства с няколко роторни снегорина и райдер, пригоден за зимни условия. Фирма „Пътни строежи ВТ”, която отговаря за зимната поддръжка на общинската пътна мрежа, също разполага с необходимия брой машини и инертни материали.

Фирмите – партньори на Община Велико Търново, „Политрейд Кънстръкшън”, ЕТ „Надежда – Надежда Христова” и „Водстрой ВТ” осигуряват допълнителна техника за снегопочистване, включително малогабаритни машини за по-тесните улици, както и шофьорски състав.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!