Малките „железничари“ втори на турнир в Дряново

На второ място на турнир в Дряново се класираха момчетата на „Локомотив“, родени през 2005 г. Възпитаниците на Илия Пендов постигнаха три победи, като се наложиха с 2:1 над „Чумерна“ (Елена), с 5:4 над първия тим на „Локомотив“ (Дряново) и с 16:1 над втория отбор на домакините. В мача с плевенския „Спартак”, който определи първото място в турнира, локомотивци поведоха, но допуснаха обрат и загубиха с 2:4. Голмайстор на турнира стана Дейвид Димитров.

Локомотивци зимуват на второ място и във временното класиране на първенството на Футбол 9, на три точки след „Етър ВТ”.

„Приключихме с годината на вторите места, преследваме вече само първото. Изключително съм доволен от момчетата, дадоха максимума от себе си. Това е един напълно нов отбор, който доказа, че след като се тренира всеки ден, бързо идва и резултатът. Без селекция от други места, а само с момчета от Горна Оряховица, Лясковец и селата наоколо ние вече сме равностойни на големите отбори, които привличат с по-добри условия, спортни училища, бази“, коментира треньорът Илия Пендов.

Той не пропусна да похвали израстването на всички футболисти в отбора си, подчертавайки приноса на голмайстора Дейвид Димитров, капитана Кристиян Дечев, вратарите Иван Кабадаев и Николай Данков, на Николай Иванов, Дилян Дончев, Лъчезар Маринов, Данаил Петков.

Момчетата от Футбол 9 подновяват тренировките след 9 януари. Имат покана за участие и в силен международен турнир в Сандански в края на февруари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *