300% ръст на продажбите на слънчогледови брикети и пелети отчита ресенската фирма „Росина ойл 1” ЕООД

Биологичното гориво е най-евтиният и оптимален вариант за отопление

300 ПРОЦЕНТА РЪСТ НА ПРОДАЖБИТЕ НА СЛЪНЧОГЛЕДОВИ ПЕЛЕТИ И БРИКЕТИ В КРАЯ НА МИНАЛАТА И НАЧАЛОТО НА НОВАТА ГОДИНА ОТЧИТА РЕСЕНСКАТА ФИРМА „РОСИНА ОЙЛ 1” ЕООД. Прирастът в търсенето се дължи на качеството на продукта, на атрактивните цени и политиката на дружеството да разширява своята дейност.

Управителят на фирмата Иван Георгиев коментира пред „Борба”, че в последните дни клиентите се увеличават и с оглед очакваните ниски температури. Той увери, че дружеството разполага с достатъчно наличности в открития миналата година магазин и склад за пелети и брикети. По думите му „Росина Ойл 1” ЕООД работи по безотпадъчна технология, тъй като от 20 години фирмата е позната на българската трапеза със своето олио „Росина”. В производствената база в с. Ресен се извършва бутилиране в малки разфасовки, а миналата година фирмата закупи нова линия за бутилиране в по-големите 5- и 10-литрови разфасовки. След студено пресоване на слънчогледовите семки се получава нерафинирано олио, което после се рафинира, както и други продукти като кюспе, слънчогледов шрот и слънчогледова люспа. Тези люспи се пресоват без да brik1се добавят други компоненти – например лепила, и така се получават слънчогледовите пелети и брикети. От фирмата са категорични, че дървеният материал е ресурс, който, за съжаление, прогресивно изчезва. У нас сечта погубва много горски насаждения, които после бавно и трудно се възстановяват, затова именно пелетите и брикетите са оптимален вариант за отопление. При тях няма вредни емисии, нито сажди и миризма, изгарянето е почти 100%. Това без съмнение ги прави предпочитани както от всички домакинства, така и от големите предприятия, а в последно време и все повече от хотелиерския бранш например, още повече че природният газ все още не е масово достъпен и държи по-високи цени, обясняват от фирмата. Друг бонус за пелетите и брикетите е, че те не заемат много място, компактни са, а цената им е на тон, което означава, че няма как да се злоупотреби с количеството. Освен това всички европейски държави използват такъв биологично чист тип на отопление и това вече се налага в България, обяснява управителят на „Росина ойл 1” ЕООД Иван Георгиев. Според него биологичното гориво е най-евтината и екологично чиста алтернатива, тъй като ежегодно цените на твърдите горива се покачват.

„Росина ойл 1“ ЕООД ударно разширява своята дейност и вече от няколко години търгува със зърно, като изкупува всички видове зърнени култури – ечемик, пшеница, грах, соя, рапица, слънчоглед и царевица. Фирмата предоставя и услугите семепочистване и калибриране на зърнени култури, както и логистика в страната и чужбина.

Зbrik3а всяка доставка на суровини и готови продукти до своите клиенти фирмата разчита на собствена логистика. В модерна автобаза в село Ресен, където работят висококвалифицирани механици, се поддържат всички машини изрядни, така че доставките винаги идват навреме, твърди управителят Иван Георгиев.

В с. Ресен е новооткритият магазин и склад за пелети и брикети.

За въпроси и заявки може да се свържете директно с фирмата на номер:

За търговия със зърно: 0879 969 000

За търговия с олио и логистика: 0888 002 702

За търговия с брикети и пелети: 0888 787 730

Един коментар за “300% ръст на продажбите на слънчогледови брикети и пелети отчита ресенската фирма „Росина ойл 1” ЕООД

  • 06.01.2017 в 18:21
    Permalink

    Желая му на Ванката все повече успехи,човек когато работи успява

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *