22 четения

Концертната зала „Ройъл Албърт хол“ продава ложа за три милиона долара

Световноизвестната лондонска концертна зала „Ройъл Албърт хол“ предлага за продажба ложа за 12 души за три милиона долара, съобщава агенция ТАСС, цитирайки публикация във в. „Дейли мейл“.
Купувачът на ложата ще може да я ползва 849 години. Според условията на продажбата щастливият й притежател ще може да посещава всяка година две трети от представленията, които ще се състоят в залата. „Албърт хол“ от своя страна си запазва правото да продава от името на собственика билетите за онези концерти, които той няма да може да посети. В такива случаи той ще получи съответните парични компенсации. Бъдещият собственик на помещение номер 35, 8-10въпросната ложа, ще има рядката привилегия да се намира в непосредствена близост до кралската ложа и до кралските особи, решили да посетят спектаклите.
Понастоящем около 1300 места от почти 5,3 хилядния капацитет на залата са собственост на частни лица или компании. Много от тях се предават от поколение на поколение, което прави невъзможно появата им на пазара.
„Роял Албърт хол“ е открит през 1871 година. Още преди това е организирана продажбата на места по 100 фунта бройката за финансирането на проекта. 20 места са закупени от вдовицата на принца-консорт Албърт – кралица Виктория. Всяка година в престижната концертна зала се провеждат около 350 мероприятия, припомня вестникът.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!