124 четения

Автоинструктор подкара сноуборд по търновските улици

ВИДЕОКЛИП, НА КОЙТО ТЪРНОВЕЦЪТ КРАСИМИР ЙОРДАНОВ КАРА СНОУБОРД ПО ЗАСНЕЖЕНАТА УЛИЦА „КРАКОВ”, СЕ ПРЕВЪРНА В ИСТИНСКИ ХИТ В СОЦИАЛНАТА МРЕЖА. От качването му във Фейсбук досега е събрал над 16 хиляди гледания, след което бе излъчен по една от националните телевизии. Клипът показва как 36-годишният мъж се спуска по познатата на търновци улица с голям наклон, докато негов приятел го снима с телефона си. Видеото предизвика множество одобрителни коментари, а хората приветстват смелчагата за куража му. Направен е във вторник след полунощ, когато няма движение.

„Идеята ни бе да се позабавляваме с приятели. Въпреки че по улиците беше минал снегорин, ефектът беше нулев и количеството сняг позволяваше да се кара сноуборд”, разказа Красимир. Негов приятел пък се качва на ски, дърпан от лек автомобил. Освен по ул. „Краков” ентусиастите се спускат и по бул.„България” и главната улица „Васил Левски”, стигайки до пътния възел.

Това не е първото подобно изживяване за Краси, който миналата година отново се качва на сноуборда в града. Мъжът работи като управител на автошкола във Велико Търново, но призначва, че обича адреналина и е запален любител на зимните спортове и моторите. От 2004 година кара сноуборд, а предпочитаните места за това са пистите във Франция и Италия. Но заради работата почти не му остава свободно време да практикува хобито си. Затова натрупалият сняг го провокирал да усети отново тръпката. И докато за сноубордистите снегът е радост, то за шофьорите в старата столица е истинско предизвикателство, както и за Красимир. Като инструктор и шофьор признава, че карането в града е затруднено заради натрупания сняг и леда, който не се обработва с химикали. Той обаче е категоричен, че каченото със сноуборда видео не е провокация към институциите, а начин да се позабавлява с приятелите си.

Весела БАЙЧЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *