101 четения

Правят нов пазар и 7 големи комплекса във В. Търново

Жилищните блокове вече задължително с паркоместа и озеленяване

НЯКОЛКО НОВИ КОМПЛЕКСА С ЖИЛИЩА, ОФИСИ И МАГАЗИНИ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ СТРОЯТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Толкова нови сгради не са правени от времето на „строителния бум“, отчитат от строителната дирекция на общината. Одобрени са позволителни за 7 големи обекта от началото на годината. За разлика от предишни години, вече всички комплекси се пускат задължително обезпечени с паркоместа и озеленяване, а не както е ставало преди – строителна конфекция на самите регулационни граници, а обитателите да си оставят автомобилите по обществените паркинги или на улиците. Всеки момент започва строителството на голям комплекс с близо 20 хил. квадратни метра разгъната площ. Той ще се намира на ул. „Вихрен“ в подножието на кв. „Картала“, там, където преди години бяха разположени бараки. Инвеститор е компанията „Европа МХ“ на предприемача Хилендар Тодоров. Според него тук ще има 120 апартамента и голям закрит пазар за производители, какъвто в района няма. „Ще строим поетапно, акцент ще бъде пазарът, който ще има и собствени паркоместа за удобство на всички посетители“, разкри бизнесменът.

НОВ МАЛЪК КВАРТАЛ СЕ ПРАВИ И В СЪСЕДСТВО НА УЛ. „АНГЕЛ КАРАЛИЙЧЕВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Той ще има над 1000 обитатели и повече от 200 апартамента, магазини, ателиета и подземни паркинги. Вложението е на инвестиционната компания „Трафик Канстръкшън“. Два блока са одобрени и на бившите имоти на Квартирно-експлоатационните части (КЕЧ), където все още има празни терени. От предприемача Ганчо Грозев се завършва и блок на ул. „Стоян Михайловски“. В района се вдига и голям автоцентър за камиони с подход от ул. „Димитър Буйнозов“.

ДВЕ ГОЛЕМИ ЖИЛИЩНИ СГРАДИ СЕ ЗАПОЧВАТ И В КВ. „КОЛЮ ФИЧЕТО“. Предприемачът Илия Илиев довършва и изоставения строеж на „Орехчето“. Нов блок в близост прави и Атанас Парушев в партньорство със строителната фирма „Тера“. Жилищни сгради са одобрени и между улиците „Полтава“ и „Колоня товар“, както и в началото на кв. „Зона В“.

Стилян НАЙДЕНОВ

12 коментара за “Правят нов пазар и 7 големи комплекса във В. Търново

 • 13.01.2017 в 16:34
  Permalink

  Да разбирам ли че Търново скоро ще е над 100-120000души??? Защото с толкова жилища невиждам настоящото прогресивно намаляващо население какво ще прави!

  Отговор
  • 19.01.2017 в 16:35
   Permalink

   Ами, да! Но тъй като Кмета на кметовете стимулира частния строителен бизнес, не му пука за обществото – нито улиците вече могат да поемет потока, нито сметищата са му като хората, нито градския транспорт! Защо ли въобще е избран за кмет?!?

   Отговор
 • 13.01.2017 в 17:32
  Permalink

  Иха-а, чудничко! Защо ли го няма предишният ми коментар? Доколкото разбирам, новите сгради ще са на „ШПАКЛОВКА“.

  Отговор
 • 13.01.2017 в 19:17
  Permalink

  Искрено се посмях като прочетох статията. 80% от младите са потънали в дългове и само гледат как да се изнесат на запад, а в града се строи като за последно. Успех предприемачи !!! ;D

  Отговор
  • 18.01.2017 в 18:08
   Permalink

   Ти па! Не четеш ли? Фирмите в търново увеличили стартовите заплати почти двойно, дават по 2000лв заплати! Това е финансовия център на Европа!

   Отговор
  • 19.01.2017 в 16:32
   Permalink

   Спокойно. Направили са си сметката! И без това във Велико Търново апартаменти купуват само циганите от Златарица, Стражица и Полски Тръмбеш! Да не се учудите в един момент: как така се е променил етносъотношението в старата столица!

   Отговор
 • 15.01.2017 в 10:44
  Permalink

  Ужасно звучи. Хубавият ни град ще заприлича на циментова крепост. На кого му е нужно това.

  Отговор
 • 16.01.2017 в 17:28
  Permalink

  Не е ли по-добре да оправят настоящия пазар??Като слушам ,какви такси взема общината от продавачите интересно къде отиват ?Толкова е неподредено и неудобно ,както за продавачите така и за гражданите-прилича на циганско гето.И това в центъра на туристически град.Срамота .

  Отговор
 • 18.01.2017 в 12:49
  Permalink

  Стига с тези комплекси и пазари! Кога ще има повече спортни площадки,спортни зали, басейни, и т.н.

  Отговор
 • 18.01.2017 в 18:10
  Permalink

  Един нов парк няма! Нито училище, нито детска градина!

  Отговор
 • 06.01.2018 в 8:35
  Permalink

  Поредната простотия.В жилищен комплекс да се прави автоцентър за камиони.Наистина за управници се избират безмозъчни идиоти.Жалко за хубавия ни град и за хората .

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!