Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 13 – 19 декември

Подгответе се за една по-напрегната работна седмица, понеделник и сряда изискват пълна концентрация

Здраве: Щадете сърцето днес и в събота, когато Луната е в Лъв. Възможно е сърцебиене или учестен пулс. Не прекалявайте с кофеиновите напитки, алкохола и цигарите. Ограничете бурните емоции. В неделя и понеделник Луната е в Дева. Можете да посетите личния си хомеопат за консултация и интервю. Дните са благоприятни за провеждане на лечениe с нетрадиционна медицина. Във вторник, сряда и четвъртък Луната е във Везни. Приемайте достатъчно течности, но не вземайте диуретични лекарства, ако се чувствате подути. Съвсем скоро това усещане ще отмине. Можете да обърнете повече внимание на кръвното си налягане и да предприемете лечение, ако то е в неблагоприятни граници.

Красота и външен вид: Коса: Подходящи дни за подстригване на косите – всички през периода. Неблагоприятни: няма. Боядисване на косите: неделя, понеделник, вторник, сряда, четвъртък. Коламаска: през периода всички дни са благоприятни. Косъмът расте по-бавно след това. Масажи: Лечебни – неделя, понеделник и вторник до обяд. Избягвайте силовите масажи във вторник следобед, сряда и четвъртък. Организмът задържа вода и е възможно да се получат травми. Обеци и татуировка: всички дни са благоприятни за поставяне на обеци или татуиране на тялото. Сауна и парна баня: Луната няма забрана относно тези спа процедури.

Хранене и диета: Луната е намаляваща – от пълнолуние към новолуние. Днес е благоприятен ден за стартиране на дългосрочен хранителен режим или диета, която ще спазвате дълго време. Мотивацията няма да ви напусне. Бъдете внимателни и добре следете срока на годност на храните, които закупувате и хапвате в неделя и понеделник. Възможни са натравяния заради негодна храна. В дните от вторник до сряда чувството за подутост е предизвикано от това, че организмът задържа вода. Не се притеснявайте, съвсем скоро това усещане ще отмине.

Основни звездни аспекти: Движението на Луната тази седмица е в Лъв, Дева и Везни. Съзрете красивото в себе си и около себе си. Научете се да виждате малките, дребни неща, които ви правят щастливи и доволни. Не се оплаквайте, а живейте пълноценно. Хармонизирайте взаимоотношенията с хората около себе си. Да внимават всички, родени в Лъв, Дева и Везни. За тях предстои важна седмица. Седмица на задвижване и начало.

Вече усещаме благоприятното влияние на директно движещия се Меркурий. Не забравяйте, че можете да подпишете бавените и отлагани договорни или споразумителни документи. Да закупите техниката, която си бяхте харесали.

Не нарочвайте петъка за фатален ден, нищо че е 13-а дата. Сами ще се убедите колко успешен може да бъде той. Зависи от гледната точка и предварителната нагласа. Уикендът също е доста хармоничен и приятен. Отдъхнете от натоварената седмица в приятна компания, свършете някои домашни задължения и обърнете внимание на близките си. Подгответе се за една по-напрегната работна седмица след 16 януари. Дните понеделник и сряда изискват пълна концентрация и мобилизация. Във вторник използвайте жизнения си тонус и енергия, за да поправите някои грешки или просто да отметнете задачи, които вече не можете да отлагате за по-нататък.

В четвъртък Марс и Сатурн са в квадратура. Не се страхувайте от малките бариери, които се спускат на пътя ви. Бъдете отговорни и се заемете с отстраняването на проблемите. Признайте недостатъците си. Не лъжете съдбата, защото така или иначе тя вижда всичко. Лъжейки нея, лъжете самите себе си.

ОВЕН

Нов начин на мислене

Приключете с поетите през тази седмица ангажименти и не си втълпявайте фатални мисли около днешна дата. Денят ви може да е доста щастлив и да ви донесе чувство за радост през идните десетина дни. Изживейте уикенда, заобиколени в приятна компания. Подгответе се за натоварена нова работна седмица от понеделник нататък. Не се залъгвайте и не поемайте инициативи, които не сте в състояние да изпълните докрай. Приемете подкрепата на приятели, които идват ненадейно отдалеч, но ви носят позитивизма и свежите идеи на едно ново време. Възможно е в идните дни да преобърнете голяма част от възгледите си. Това е за добро.

ТЕЛЕЦ

Финансови ядове

През следващите седем дни е добре да сте внимателни с финансите си. Възможно е да изхарчите някой друг лев извън предвидените в бюджета за разходи, които са непредвидени. Не е изключено и да се наложи да дадете пари назаем. Най-добре ще бъде да го правите единствено за хора, на които имате пълно доверие, че ще ви върнат борча. Като цяло ще бъдете активни и упорити въпреки напрежението. Не си втълпявайте негативни чувства и усещания за днешния петък 13-и. Това е един от щастливите ви дни за тази седмица редом с уикенда. Насладете се на хармонията във взаимоотношенията в почивните си дни.

БЛИЗНАЦИ

Шансове за нова работа

Меркурий навлезе в Козирог и оттам ви отправя предупреждение да бъдете особено внимателни в сферата на парите и личните си финанси. Избягвайте да говорите за плащания или да уговаряте цени през тази седмица. Възможно е да са във ваш ущърб. Безработните имат реалния шанс да си намерят нова работа, още повече, след като Меркурий вече е в директна фаза и насърчава подписването на трудови договори. Като цяло седмицата пред вас е динамична, променяща се и носи шансове за придобивки. Не бъдете прекалено щедри към хората, с които договаряте финансови условия. В сферата на любовта сте прекалено ревниви и на моменти досадни с въпросите си.

РАК

Силна енергия

Вашият жизнен тонус се повиши с настъпването на пълнолунието през тази седмица. Сега притежавате много енергия, която е добре да влеете в нещо пълноценно. Помислете с какво да се заловите през идващите дни. Предстои ви доста активна и благоприятна седмица и въпреки че ще е доста напрегната, тя е обещаваща. Движението на Меркурий в Козирог ви провокира и помага да отхвърлите всичко онова от живота си, което ви тревожи и притеснява както в личен, така и в делови план. Можете да творите, да учите, да работите пълноценно. Единствено бъдете внимателни с финансите си след идния вторник, защото е възможно да загубите голяма сума пари, влагайки ги в безсмислена сделка или инвестирайки ги в нещо неподходящо.

ЛЪВ

Вярвайте в доброто

За вас следва важна седмица. Луната гостува в знака ви и помага да промените нещо около себе си, да стъпите на нова пътека. Не влагайте фаталистични мисли в днешния петък 13-и. Ще се убедите колко щастлив всъщност е този ден и как може да даде началото на нов, по-добър период за вас. Вярвайте в доброто и то ще ви се случи. Навлизането на Меркурий в Козирог ви помага да обърнете по-голямо внимание на здравето и ежедневието си. Да стартирате желана диета или просто да увеличите движението, като спортувате вкъщи или в спортната зала. Имате нужда от физическо раздвижване. То ще ви донесе и психическо спокойствие.

ДЕВА

Хубава седмица

Вие се намирате в благоприятен период. Предстои ви важна седмица, в която контролирате събитията около себе си, можете да допринесете за благополучието си. Концентрирайте своите усилия в нещо, подчинено на идеята за бъдещето. Меркурий вече е директен по своята орбита и се движи в Козирог – знак, сходен по стихия на вашия. Всичките тези съвкупности от благоприятни аспекти обуславят шанс да завъртите колелото в по-добра посока. Дори и да ви се стори по-напрегната идната работна седмица, тя ще бъде благоприятна. Не позволявайте на служебните тревоги да се отразят върху взаимоотношенията ви вкъщи. Споделяйте за притесненията си с близките, говорете и поддържайте хармонията помежду си.

ВЕЗНИ

Разрешавате проблеми

Активизирайте силите си и не падайте духом, в случай че срещате малко повече трудности по пътя си през идните седем до десет дни. Периодът е малко по-напрегнат от обичайното и изисква от вас да бъдете концентрирани. Не се притеснявайте, защото късмет няма да ви липсва. Редом с разрешаването на възникналите професионални пречки си оставете време и за емоционално разпускане с приятели и близки. Не пропускайте възможностите да излезете на по чаша вино вечер с компания, в която се чувствате добре. Проблемите с половинката разрешавайте навреме, говорете повече през тези дни. Изпуснете ли пламъка в общуването помежду си, напрежението ще расте.

СКОРПИОН

В добра кондиция сте

През тази седмица не всичко се развива по вашите предварителни планове. Напротив, много от нещата идват изневиделица и е важно да вземате решения на момента. Дали ще са правилни, или не – времето ще покаже. Истината е, че в момента се чувствате в добра кондиция и въпреки че сте претоварени от служебни ангажименти, в съзнанието ви мислите са бистри, чисти и необременени. Ето какво ще повдигне вашия дух. Възможни са нови запознанства, които ще окажат важна роля в живота ви. Ослушвайте се за новите контакти, които тепърва навлизат във вашето ежедневие.

СТРЕЛЕЦ

Период на успокоение

Вие преживяхте напрегната седмица, която изискваше от вас да не прекалявате с активността. Идните седем дни подканят към същото. Очаква ви период на успокоение. Съчетайте го с оттегляне от важните ангажименти в службата. Не поемайте отговорности, защото рискувате да си навлечете сериозни неприятности. Отдайте седмицата на планова дейност или на духовно-интелектуални занимания. Потърсете хора, с които можете да разговаряте на подобни теми. Те сега ще са ви особено интересни. Посетете кино или театър, изложба. Четете любими книги, потопете се в света на поезията. Всичко това ще ви се отрази прекрасно.

КОЗИРОГ

Нови знания

Предстои ви период, през който не бива да упорствате, ако видите, че дадена задача не върви. Тя просто не ви се удава сега, защото не й е дошло времето. Опитайте се да се оставите на течението в този случай. Следващите седем дни са благоприятни за вашето интелектуално развитие. Контактувайте с хора, от които имате какво да научите. Избягвайте конфронтациите, защото те само петнят името ви в обществото, а в момента това е последното, от което се нуждаете. Занимавайте се с дела, които ви носят удовлетворение. Трансформирайте напрежението в силна енергия, която ви тласка напред в правилната посока. Осъзнавате, че през тази година имате нужда да учите нещо ново.

ВОДОЛЕЙ

Близките ви помагат

Очаква ви приятна седмица, която въпреки напрежението не ви разочарова с нищо. По-разумно на този етап е да спестите парите, които искате да дадете за определена придобивка за дома или офиса. Тя ще се окаже крайно ненужна за в бъдеще. В личен план седмицата не е от най-спокойните, защото криете дълбоки емоции. Кътате ги навътре в себе си и всичко това се трансформира в недоволство и чувство за неудовлетворение. Заявете на близките си онова, което мислите и чувствате. Когато и те са наясно, ще реагират адекватно на поведението ви. Точно затова седмицата ще бъде нервна на моменти, но не би ви разочаровала с нищо. Хората, които ви обичат и подкрепят, ще ви помогнат да преодолеете всичко.

РИБИ

Всичко се урежда

Енергията ви расте и това не може да не се отбележи като добра новина напоследък. Вчерашното пълнолуние ви зареди с ентусиазъм и вие малко по малко ще започнете да показвате новите си идеи наяве. С финансовите дела няма да имате проблем. Възможно е да ви се поднесе договор за подписване или преподписване, който касае по-висок хонорар или заплата. Борете се за правата си и ще видите, че вие ще спечелите в битката. Активни, можещи и достатъчно разумни, ще вървите уверено по своя път през следващите седем до десет дни. В личен план сте напрегнати, но и там ви чака удовлетворение, защото въпреки напрежението няма да влизате в излишни спорове и драми.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

13 януари. Въпреки че сте отворени към света, с чисти души и помисли, вие сте Козирози и често криете у себе си тайни. Обичате да разговаряте, но винаги има една нотка резервираност. Такива сте си вие и вашите близки са ви възприели така. Иначе сте лъчезарни, отзивчиви и жертвоготовни. Последното е сериозен минус и следва да го изкорените от характера си. Старателни сте, но често ставате трамплин за постигане на чужди цели. Вие вършите цялата работа, а лаврите обира някой друг. За да получите това, което ви се полага в живота, трябва да сте настоятелни и безкомпромисни. Пазете се от недоброжелателни запознанства, от лицемери и хора с нечисти помисли.

Навлизате в прекрасна година на стабилизация и хубави преживявания в сферата на отношенията и любовта. Това е година, през която не бива да сте толкова активни, да не предизвиквате промени, а да живеете хармонично и ритмично с всичко, постигнато дотук.

14 януари. Вие сте сред най-нетипичните представители на Козирог – емоционални, симпатични и безгрижни. Живеете ден за ден, обичате искрено и говорите непринудено. Нещата наоколо се променят с всяка изминала минута и никога не можете да кажете какво ще бъде утре. Авантюристи по природа, мнозина се увличат по тази страст към промени и така задминават неколкократно допустимата граница. Те никога не спират на едно място, за да свият гнездо, да създадат дом и семейство. Ако не желаете да сте сред тях, научете се да бъдете постепенни, постоянни и рутинни в действия си. Обичайте, но и позволявайте да ви обичат. В любовта заложете на моногамния начин на живот. Вие сте симпатични и харесвани от противоположния пол. Поддадете ли се на изкушението обаче, можете да съсипете връзката с половинката чрез чести залитания.

За вас предстои година, в която е добре да се обърнете назад и да осъзнаете допусканите в миналото грешки. Лесно ще потърсите прошка, а и лесно ще дадете такава, за да ви е леко на душата след това. Учете, преквалифицирайте се. Това е важна стъпка, за да имате добра и доходна работа още в края на тази или началото на следващата година.

15 януари. Здраво стъпили на земята, вие винаги знаете какво и как да постигнете в живота си. Материалните ви стремежи са силно изразени и помагат да се реализирате добре навсякъде. Добрият тон, който винаги спазвате, е ключът да влизате лесно в душите на другите хора и да печелите симпатиите им. Като представители на Козирог, вие сте романтици с по-материално виждане за любовта. Немалко от вас са си помисляли за връзка по сметка. Важно условие за успеха ви в живота е да имате подходящо образование, което да получите в годините до навършване на 25 – 30.

Навлизате в година на материална стабилност, гарантирани доходи и финансов възход. Колкото и прекрасно да звучи, всичко това няма как да се случи без вашето активно участие и работа. Печелете парите си по честен начин. Не бива да вземате кредит, освен ако не сте сигурни, че ще се издължите до рождения си ден догодина.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *