4 четения

ВТУ домакинства работна среща по европейски проект

40 ПРЕПОДАВАТЕЛИ И УЧЕНИ ОТ ЧЕТИРИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ ДОЙДОХА ВЪВ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”, за да участват във финалната работна среща и конференция по европейския проект SOCCES. Проектът е част от програма „Еразъм +” и по него координатор е университетът в Ковънтри, Великобритания. Великотърновското висше училище е партньор заедно с още четири университета в Холандия, Франция, Финландия и Италия.

Срещата в старата столица беше открита от заместник-ректора на ВТУ по международната дейност доц. Димитър Димитров, който поздрави участниците – университетски преподаватели, представители на организации от региона – Съюз на учените, Съюз по автоматика и информатика, научно-технически съюзи, институти на БАН, университети, неправителствени организации, фирми, работещи в областта на образованието.

В конференцията, която премина под формата на онлайн среща, участваха 20 представители от страните партньори от Холандия, Финландия, Италия и Великобритания. Те се включиха с презентации, представящи резултатите от работата по проекта. Един от основните резултати на този иновативен проект е създадената рамка за оценка на базовите компетенции според дефинициите на Европейската комисия, обясни проф. Маргарита Тодорова, координатор на проекта за ВТУ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!