5 четения

Депутатът Клавдия Ганчева от ГЕРБ се отчете, готова е за нов мандат, ако я номинират

ЕДИНСТВЕНАТА ЖЕНА ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ ОТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ Е СЪАВТОР И ВНОСИТЕЛ НА 19 ЗАКОНОПРОЕКТА, отчете самата тя пред журналисти. Горнооряховката Клавдия Ганчева е член на парламентарните комисии по труда, социалната и демографска политика, по транспорт, информационни технологии и съобщения, които са пряко свързани и с професионалния й опит и стаж, както и на групите за приятелство на България с Франция, Испания и Украйна. Тя е съавтор и вносител на 19 законопроекта, сред които за изменение на законите за местните данъци и такси и за движението по пътищата, Конституцията на България, Кодекса на труда и др. Народната представителка е направила 9 питания към министри по актуални проблеми на региона и е внесла 16 предложения към законопроекти между първо и второ четене.

Клавдия Ганчева беше сред най-усърдно лобиращите за концесионирането на летище Горна Оряховица, което вече е факт. Сред най-важните проекти, по които е работила, са изграждане на канализация и водопровод на гара Горна Оряховица и присъединяването им към „ВиК Йовковци”, по който се работи в момента, както и одобряване инвестиционната програма на Община Горна Оряховица, която предвижда 15 милиона инвестиции до 2020 г. Някои от проектите в тази програма са със сключени договори. Сред законопроектите, на които е вносител, е законът за старите столици, който ще допринесе за запазване на културното наследство на Велико Търново с държавна помощ. Ремонтът на стадиона в Горна Оряховица, приближаването на „Хемус” към Велико Търново и ремонти на пътища от второкласната и третокласната пътна мрежа също са били приоритетни за народния представител.

Ако местната структура на ГЕРБ в железничарския град отново номинира Ганчева, тя ще приеме да се кандидатира отново, потвърди народната представителка. Тя припомни, че на миналите избори именно подкрепата на съгражданите й чрез преференциалното гласуване я изпрати в Народното събрание, тъй като тогава тя бе под номер 12 в кандидатдепутатската листа.

Елена ЧАМУРКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!